rss
  • Daragaluska

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    2 tojássárgája, 2 evõkanál olaj, só, bors, esetleg csipetnyi májgaluska fûszerkeverék vagy ételízesítõ, buzadara

    A két tojássárgáját jól összekeverjük az olajjal és annyi darát adunk hozzá, amennyit fölvesz (kb. híg tejfõl sûrûségû legyen, mert a buzadara megduzzad benne!) A masszát kb. félóra hosszat pihentetjük. Ezután kiskanállal beleszaggatjuk a lobogva forró vízbe.

    Legalább 10 percig kell fõzni, egy galuskát szétvágva gyõzõdjünk meg róla, megfött-e. Húsleveshez, zöldség-, zöldborsó-, karfiolleveshez laktató levesbetét.

    Daragaluska


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

  • Spanyol rántotta

    Hozzávalók: 8 tojás, 2 evõkanál víz, kiskanál paradicsompüré, só, olaj.

  • Fûszeres csirkemell juhtúrós, parajos pennével

    Hozzávalók: 4 csirkemell, 6 dkg aszalt paradicsom, negyed csokor petrezselyem, negyed csokor bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 40 dkg penne (tollhegy) tészta, 12 dkg juhtúró, 10 dkg friss parajlevél, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, õrölt bors, cukor.

  • Halleves olaszosan

    Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymátm, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vagy pontyfejet, s párold szép barnára, hints reá két kanál lisztet, s törj keresztül szitán frissiben fõzött burgonyát, mely a többivel együtt borsólében fõhet meg.

  • Mozzarellával és paprikával töltött gombóc

    Elõkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában megfõzzük. Még melegen meghámozzuk, majd összetörjük krumplinyomóval.

  • Csõtészta csirkemájas raguval

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg csirkemáj (szív nélkül), 1 kis fej vöröshagyma, 6-8 zsályalevél, 1 ágacska rozmaring (10 cm-es), 1 kis konzerv hámozott paradicsom, 1 dl húsleves (kockából), 1 kis konzerv paradicsompüré, 2+2 evõkanál olaj, 3 dkg margarin, 10 dkg darált hús, 40 dkg rövid csõtészta, 4 dkg reszelt parmezán sajt.

  • Finomfõzelék

    Hozzávalók: 250 g sárgarépa, 250 g zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 1 pohár tejszín, 20 g vaj, pirospaprika, liszt, cukor,só, ételízesítõ, citromlé.

  • Bajor pulykamelltekercs

    Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 1 pár virsli, 5 dkg búzadara, 1 ek zsír, 1 tojás egy kevés marinált paprika, 2 dkg mandula, 15 dkg kelkáposztalevél, só, õrölt bors, majoránna, 1/4 csokor vágott petrezselyemzöld.

  • Rakott túrós tészta

    Hozzávalók:

    25 dkg fodros nagykocka tészta
    25 dkg túró
    2 tojás
    15 dkg cukor
    5 dkg vaj
    2 evõkanál tejföl
    fél csomag mazsola
    2 csomag vaníliás cukor
    1 citrom reszelt héja

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

  • A Dukan diéta

    Ez a magas fehérje tartalmú diéta egy négy szakaszból álló program. Sok fehérjét, és természetesen kevés kalóriát tartalmaz, és mind emellett csökkenti az étvágyat is. A diéta úgy van felépítve, hogy fokozatos és tartós fogyást lehessen vele elérni.

  • Waldorf saláta

    Hozzávalók: 10 dkg dió, zeller, sárgarépa, citromlé, 1 vöröshagyma, 300 g joghurt, 150 g majonéz, 2 savanykás alma, 2 ek. citromlé, só, bors.

  • Borsos marhaszelet

    Hozzávalók; 80 dkg marhaszegy, 20 dkg tisztított sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 1 csomó zeller zöld, 2 evõkanál liszt, 1 dl olaj, 10 dkg vöröshagyma, 1 mokkáskanál õrölt bors, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 dl tejszín, só.

  • Amaretto Sour

    Shakerben összerázzuk, koktélospohárba, jégre szûrjük, cseresznyével és narancsszelettel díszítjük.

  • Túróval töltött pulykamell

    Hozzávalók:

    - 40 dkg pulykamell filé
    - 25 dkg túró
    - 2-3 ek joghurt és/vagy tejföl
    - 4-6 szelet pizzamozzarella
    - 1 marék vágott vegyes zöldfûszer
    - 5 db szárított paradicsomszelet
    - 1 szál újhagyma
    - 1-2 gerezd fokhagyma
    - 1 paradicsom
    - provence-i fûszerkeverék
    - 2 ek olívaolaj
    - só
    - bors

  • Pisztráng fóliában sütve Gribiche mártással

    Hozzávalók: 4 db pisztráng (25-30 dkg-os), 8 dkg vaj, só. A mártáshoz: 3 dl majonéz, 1 db fõtt tojás, 5 dkg ecetes uborka, 1 dkg tárkonylevél, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 csomó metélõhagyma, 2 dkg kapribogyó, 1 dl tejszín, só.

  • Macaróni leves

    Egy pár szál macarónit sós vízben puhára fõzünk, leszûrjük s apró egyforma darabkákra vágjuk.

  • Zöldségleves (Sebze Çorbasi)

    Hozzávalók: 2 fej hagyma, 2 ek margarin, 2 ek liszt, 1,5 l húsleves, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 1 burgonya, 1 zeller, 4 ek tej, 1 tojássárgája, só, apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Boros pulykasült almával

    Hozzávalók 4 személyre: 600 g pulykamellfilé, 1 db vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 150 g vaj, 400 ml almabor, 4 db alma, 2 ek. Calvados, snidling, 1 pohár tejszin, õröllt bors, só.

  • Csalamádé 1.

    Kb. azonos mennyiségû uborkát, zöld paradicsomot, zöldpaprikát, fejes káposztát jól megmosva vékony karikákra, csíkokra vágunk, a káposztát legyaluljuk.