2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Daragaluska

Hozzávalók:

2 tojássárgája, 2 evõkanál olaj, só, bors, esetleg csipetnyi májgaluska fûszerkeverék vagy ételízesítõ, buzadara
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A két tojássárgáját jól összekeverjük az olajjal és annyi darát adunk hozzá, amennyit fölvesz (kb. híg tejfõl sûrûségû legyen, mert a buzadara megduzzad benne!) A masszát kb. félóra hosszat pihentetjük. Ezután kiskanállal beleszaggatjuk a lobogva forró vízbe.

Legalább 10 percig kell fõzni, egy galuskát szétvágva gyõzõdjünk meg róla, megfött-e. Húsleveshez, zöldség-, zöldborsó-, karfiolleveshez laktató levesbetét.
Daragaluska
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!