1 kg burgonya, 4 tojás, 2 közepes fej hagyma, 30 dkg sampinyon gomba, 2 nagy savanykás alma, 2 evõkanál citromlé, 1 kis csokor petrezselyem, 2 paradicsom, 8 dkg vaj/ margarin, 2 dl tejföl, 5 dkg Trappista / Edami sajt
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Megfonnyasztjuk a hagymát 2 evõkanál vajban/margarinban, rádobjuk a gombát, és fedõ nélkül, erõs tûzön 5 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a petrezselymet. A burgonyát leszûrjük, még melegen meghámozzuk, kissé hûlni hagyjuk. A tojást meghámozzuk. A sütõt elõmelegítjük 200 °C-ra (gázsütõ: 3. fokozat). Vékonyan kikenünk vajjal/margarinnal egy mélyebb tûzálló tálat.
A burgonyát, a tojást és a paradicsomot felkarikázzuk. A tál aljára terítjük a burgonya felét, tetejére simítjuk a pirított gombát, az almakockákat, a tojás- és paradicsomkarikákat, kissé megsózzuk, majd megkenjük a tejföllel. Kissé egymásra csúsztatva elrendezzük a tetején a maradék burgonyát, rátördeljük-kenjük a maradék vajat/margarint, megszórjuk a reszelt sajttal, és 40-45 percig sütjük. Tálaláskor a félretett petrezselyemmel díszítjük.