rss
  • Borzas teasütemény

  • Share on Tumblr

    Verjük habossá a tojásfehérjét. Adjuk hozzá a csipetnyi borkõsavat és verjünk kemény habot belõle. Vékony sugárban adagoljuk hozzá a mézet, állandó, folyamatos verés közben.

    Keverjük össze a gabonapelyhet, a datolyát és a diót egy nagy tálban. A keverést finoman addig végezzük, míg a keverék egyenletes nem lesz, utána óvatosan adjuk hozzá a kemény, mézes habot, majd a vaníliát. Egy kizsírozott tepsibe rakjuk az egészet, teáskanálnyi gombóconként. 175C°-os sütõben, 15 percig süssük. Csak akkor vegyük ki a kész süteményeket a tepsibõl, ha már kihûltek.

    Hozzávalók:
    2 db tojásfehérje
    csipetnyi borkõsav
    1 dl méz (melegített, hogy jól folyós legyen)
    4 dl kukorica-, vagy zabpehely
    1 dl apróra vágott datolya
    1 dl apróra vágott dió
    1 teáskanál vanília

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Veszprémi rucás káposzta

    Hozzávalók: 1 kacsa, 1 kanál kacsazyír, 60 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 20 dkg császárszalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só, 1 csomó kapor.

  • Joghurtos rántott leves

    Hozzávalók: 2 evõkanál liszt, margarin, 2 zöldségleves-kocka, só, bors, pirospaprika, 1 pohár joghurt, pirított kenyér.

  • Süni

    Hozzávalók: 4 kicsi csirkemell, 10 dkg tisztított, fehér mandula, 2 púpozott evõkanál zsemlemorzsa, 2 evõkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fehér bors ízlés szerint, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál mandulaaroma;

  • Mazsolás borkrémleves

    Hozzávalók: ½ liter fehérbor, 1 citrom, 8 tojássárgája, 15 dkg nádcukor, 2 dl tejszín, 8 dkg mazsola, fahéjrúd, szegfûszeg

  • Nyuszis tojásos szendvics

    Hozzávalók: 1 szelet kenyér, 1 keménytojás, szendvicsvaj, vagy margarin, egy szem ribizli.

  • Karfiolkrokett currymártással

    Hozzávalók: A kroketthez: 1 kg krumpli, 1 kg karfiol, 20 dkg liszt, 1 tojás, 2 evõkanál napraforgóolaj, szerecsendió, bors; a mártáshoz: 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál curry, 2 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tyúkhúsleves, 1 evõkanál ételkeményítõ.

  • Peszahi almás rétes

    Hozzávalók: 7 egész maceszlap, 1 kg hámozott, reszelt alma, 3 tojás, 15 dkg darált dió, 15 dkg cukor, fél kávéskanál fahéj, fél kávéskanál õrölt szegfûszeg, 4 dl bor, 2 evõkanál libazsír.

  • Palacsintaforgács

    Hozzávalók: 1 db egész tojás, 3 dl tej, 15-20 dkg finomliszt, 1 dl szódavíz, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 csapott teáskanál só, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, késhegynyi sütõpor;

  • Zöldfüves spagetti

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor, 1 csokor bazsalikom, 1 csokor metélõhagyma (snidling), 2 dl tejszín, 25 dkg nyers reszelt sonka, 6 tojás, 2,5 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, szerecsendió, só, bors.

  • Erdélyi gombás szelet

    Öt deka vajon, vagy margarinon, egyenként kisütünk nyolc kicsontozott, kivert és beborsozott rövidkaraj szeletet, majd tûzálló tálon félig egymásra fektetjük, akár a tetõcserepeket.

  • Áfonyás lepény

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg hideg vaj, 1 tojássárgája, 5 dkg cukor, csipetnyi só. A töltelékhez: 50 dkg fekete áfonya, 1 banán, 2 tojásfehérje, 5 dkg mandulaforgács, 5 dkg cukor, fél citrom kifacsart leve, 1 mokkáskanál fahéj, 2 evõkanál tej.

  • Joghurttorta - sütés nélkül

    Hozzávalók: 1 cs. babapiskóta vagy magunk által sütött vékony piskóta lap, 1 nagy doboz gyümölcsjoghurt, gyümölcs ízlés szerint, 1 cs. zselatin, 1 cs. tejszínhabpótló por vagy 1 pohár habtejszín, cukor ízlés szerint (5-10 evõkanál), kb 3 dl tej.

  • Krémeslepény

    12 deka lisztet 2 deka vajjal, 1 késhegynyi sóval, 1 kávéskanálnyi ecettel és szükséges mennyiségû vízzel rétestésztává eldolgozunk. A tésztát bevagdosva, 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 deka hideg vajat csomagolunk bele.

  • Sárgarépa fõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 2 dkg liszt, 2-3 dkg cukor, tej, petrezselyem, só.

  • Narancsos szelet

    Narancsos szeletA tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojássárgát 6 evőkanál cukorral, fél dl étolajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a 4 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 4 evőkanál kakaót és az 5 tojásfehérjéből felvert habot. A krém elkészítéséhez 25 dkg áttört túrót 25 dkg margarinnal kikeverünk, 2 vaníliás cukrot és 20 dkg porcukrot adunk hozzá. A kihűlt tésztára kenjük. (Lehet két rétegben is elkészíteni, egy sor tészta egy sor krém, majd még egyszer ugyanez.) Ezután elkészítjük a mázat a legtetejére. A vaníliás pudingot elkeverjük két evőkanál cukorral és tej helyett narancs üdítőben főzzük fel.

  • Majonézes karfiolsaláta

    30 dg zöldjétõl megszabadított és megtisztított karfiolt vegetás vízben fõzzünk meg
    és kisebb darabokra vágva keverjük fél adag tartármártáshoz.

  • Egzotikus máj

    Hozzávalók: 2 nagy libamáj vagy személyenként 3-4 csirkemáj, szegfûszeg, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 kanál finom teavaj, 1 dl tej, só.

  • Kókuszos csirke

    Hozzávalók:

    4 db fél csirkemell filé, páchoz: 2 ek étkezési keményítõ, 1 dl bor, szójaszósz, diónyi gyömbér, 1 szál póréhagyma, 15 dkg gomba, currypor, 6 ek. kókuszreszelék, 1 db húsleveskocka, 1 dl tejszín, olaj

  • Bacardi

    Shakerben összerázzuk, koktélospohárba szûrjük, citromhéjolajjal megpermetezzük, és cseresznyével díszítjük.

  • Camembertleves

    Hozzávalók: 20 dkg érett camembert, 4 dl zöldségleves, 1 ek vaj, 1 ek liszt, 2 gerezd fokhagyma, apróra vágott petrezselyemzöld, bors, 3,5 dl fehérbor, pirított zsemlekockák.