2024.04.19. - Emma

Zöldséges rakott kel

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg kelkáposzta, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál póréhagyma, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg gomba, csokor petrezselyem, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált pulykamell, 15 dkg mélyhûtött kukorica, 2 dl tejföl (12 %-os), köménymag, kakukkfû, rozmaring ízlés szerint
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, leveleire szedjük. Bõ, köménymaggal, fokhagymával ízesített vízben megfõzzük. A pórét megmossuk, apróra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, és megfonnyasztjuk benne a pórét. Hozzáadjuk a darált húst, kakukkfûvel, rozmaringgal fûszerezzük, és fedõ alatt (kb. 10 perc) puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, a gombát, a kukoricát, és együtt tovább pároljuk. Végül a petrezselyemzölddel meghintve zsírjára pirítjuk. A sütõt 180 C-fokra (gázsütõ 2. fokozat) elõmelegítjük. Kiolajozunk egy tûzálló tálat. A káposztalevelek felével kibéleljük a tálat, és a tölteléket a kelkáposztalevelekre terítjük. Befedjük a maradék kelkáposztalevelekkel, meglocsoljuk tejföllel, és a sütõben kb. 30 percig sütjük.
Zöldséges rakott kel
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!