2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Szarvas vagy õzfilé roston

Hozzávalók:

600 g szarvas vagy õzfilé, 1 dl olaj (olíva), só, õrölt bors, kakukkfû, rozmaring, zúzott fokhagyma
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pácolt szeleteket enyhén kiveregetjük, sózzuk, az õrölt fûszerekkel megszórjuk és félretesszük. Következõ lépésként elkészítjük a köretet. Ha nyáron készítjük, bármilyen párolt zöldséggel vagy éppen a széles választékban rendelkezésre álló zöldségfélékbõl készített salátával, burgonyakrokettel adhatjuk.

Ne felejtsük el, hogy a saláták akkor a legízletesebbek, ha jéghidegek. Ha kész a köret, a fûszerezett húsokat a felhevített olajban vagy a kerti grillben lassan megsütjük. Tálaláskor a szeleteket tálra rakjuk és mellé tesszük a párolt zöldséget vagy a burgonyaköretet. A salátát mindig külön adjuk mellé.
Õzfilé roston
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!