2024.04.23. - Béla

Szarvastokány erdei gombával

Hozzávalók:

600 g szarvas lapocka, 150 g vöröshagyma, 8 cl olaj, 30 g paradicsom püré, 2 g kakukkfû, 2 dl száraz vörösbor, 120 g vargányagomba, 120 g rókagomba, 2 db babérlevél, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 2 dl tejfõl, 30 g liszt, só, õrölt bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A szarvashúst ceruzavastagságú csíkokra vágjuk, jól megmossuk és szûrõbe téve lecsepegtetjük. Finomra vágott vöröshagymát olajban aranysárgára pirítunk, a paradicsompürét hozzáadjuk, jól elkeverjük, kevés ideig tovabb pirítjuk. A húst beletesszük, sóval ízesítjük, õrölt borssal, kakukkfûvel fûszerezzük és fedõvel letakarva közepes tûzön pároljuk.

Amikor a hús a saját levét már elfötte, kevés vizet és száraz vörösbort öntünk alá. Mindig rövid lében pároljuk. Közben a vargánya- és rókagombát jól megmossuk, szeletekre vágjuk. Amikor a hús puhúlni kezd, a kétféle gombát hozzákeverjük, a babérlevelet beletesszük, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk. Tejfölbõl, lisztbõl habarást készítünk, simára keverjük, szûrõn keresztül, folyamatos keverés mellett a már puha húshoz öntjük. Jól átforraljuk. Ha túl sûrû lenne, kevés vörösborral higítjuk. Forrón, párolt rizzsel tálaljuk.
Szarvastokány erdei gombával
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!