3 szép alma, 2 dkg vaj (vagy margarin), 1 citrom, 2 dl tejföl, ízlés szerint cukor, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, késhegynyi õrölt szegfûszeg
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Ezután belecsurgatjuk a citromlevet, és addig forraljuk, amíg a karamell egészen felolvad. Az almaszeletek mindkét oldalát egy-két pillanatig pirítjuk benne. (Csak addig kell pirítani, hogy éppen megüvegesedjen, de ne nagyon puhuljon.)
Ezután kivesszük a lébõl, szépen üvegtálra rakjuk, és hûlni hagyjuk. Közben a citromos-karamellás lébe beleszórjuk a fahéjat és a szegfûszeget, majd felére beforraljuk. Ezután kihûtjük, és összekeverjük a tejföllel. A mártást rácsorgatjuk az almára, és lefedve
betesszük néhány órára a hûtõszekrénybe. Tálalás elõtt óvatosan átkeverjük, és körberakjuk babapiskótával.
Jó étvágyat!