rss
  • Császárfánk

  • Share on Tumblr

    25 deka vajat, 35 deka lisztet, 1 csomag Váncza-sütõport és 25 deka cukrot jól eldolgozunk, azután 15 deka héjazott õrölt mandulát, 1 csomag Váncza-vanilincukrot és 2 kanál rumot gyúrunk hozzá.

    loading...

    Vékonyra nyújtjuk, és kis pohárral kiszakítjuk. Sütés után a kihûlt korongocskákból kettõt-kettõt baracklekvárral összeragasztunk s gõzön olvasztott fõzõcsokoládéval leöntve vonjuk be.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Török paradicsomsaláta (Domates salatasi)

    Hozzávalók: fél kg paradicsom, 1 uborka, 1 fej hagyma, 2 ek olaj, fél citrom, só.

  • Borjúhús ízletes elkészítése

    Nagyon finom és pikáns húst készíthetünk a következõ módon. Egy szép darab borjú combot megmosva, megveregetjük, besózzuk és gyengén behintjük borssal. Fölszeletelünk egy darab füstölt húst, vagy sonkát kis ujjnyi darabkákra, úgyszintén szalonnát és füstölt marhanyelvet is.

  • Lasagnetészta (egyszerû)

    Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 4 tojás, só.

  • Szegedi ágyaspálinka

    Hozzávalók: 1-1 dkg csillagánizs, vaníliarúd, 2-2 dkg szerecsendió, szerecsendió-virág, egész fahéj, gyömbér, szegfûbors, kardamomimag, szegfûszeg, 3-3 dkg ánizsmag, angelikagyökér, borsmenta, 5-5 dkg szagosmüge, borókabogyó, diólevél, áfonya, vagy kökénybogyó, 30 dkg mentolos cukorka, vagy ízlés szerint a gyógyszertárakban kapható mentol-kristály.

  • Mozzarellás gombatál

    Hozzávalók: 1 kg apró gomba, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg paradicsom, 1 tasak mini mozzarella, friss bazsalikomlevelek.

  • Zöldborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg száraz zöldborsó, bazsalikomos olaj, 1 fej hagyma, 2 kanál rétesliszt, só, majoránna, fokhagymás olaj, petrezselyemzöldje vagy snidling.

  • Banana Daiquiri

    Hozzávalók: 4 cl fehér rum, 2 cl banánlikõr, fél db banán, 1 cl limelé.

  • Tuna (tonhal) saláta

    Hozzávalók: 1 doboz tuna konzerv, 1 kis fej saláta, 1 szál uborka 2 paradicsom, 3-4 hónapos retek, 1-2 fõtt tojás.

  • Sonkás-cukkinis pite

    Sonkás-cukkinis piteA lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a vajat és a sót, majd kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a vizet is, és cipóvá gyúrom. Fóliába csomagolom, és fél órára hűtőbe teszem. A hagymát, cukkinit, paradicsomot megmosom és felkockázom. Kevés olajon megpirítom a kolbász és sonkadarabkákat, majd hozzáadom a zöldségeket is, és pár percig fonnyasztom. Sózom, borsozom. A tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítom, centi vastagságúra nyújtom. Kivajazott, lisztezett közepes átmérőjű, alacsony peremű sütőformába egyengetem a tésztát.

  • Savanyú bográcsos Erika módra

    Hozzávalók: 80 dkg sertéslábszár, 15 dkg tüdõ, 15 dkg máj, 2 nagy vöröshagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 csapott evõkanál pirospaprika, só, bors, köménymag, 3 babérlevél, 2 dl tejföl, mustár, liszt, olaj, zsír.

  • Rakott brokkoli

    Hozzávalók: 30 dkg brokkoli, 1 teáskanál olaj, 10 dkg sovány darált sonka (selyemsonka), 5 dkg reszelt köményes sajt, 10 dkg héjában fõtt burgonya, 1 dl sovány tejföl, só, fûszerpaprika - ízlés szerint.

  • Karamellás vegyes befõtt

    Készítsünk karamellát az alábbi módón: kristálycukrot lábasban folytonosan keverve megolvasztunk, míg halványsárga nem lesz.

  • Vörösboros kevert sütemény

    Hozzávalók: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 40 dkg liszt, 5 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 2,5 dl vörösbor, 1 cs. Sütõpor, 10 dkg reszelt csoki, 10 dkg darált dió.

  • A súlyfelesleg mértékének meghatározása

    A túlsúly és az elhízás meghatározása a testtömegindex -más néven a BMI (Body Mass Index) - alapján történik, amely a kilogrammban kifejezett testtömeg és a méterben mért testmagasság négyzetének hányadosa. Akinek súlyfeleslege van, az testtömegindexe szerint lehet túlsúlyos vagy elhízott:

  • Tejkocsonya

    Hozzávalók: 1 liter tej, 8 dkg cukor, fél rúd vanilia, 1 ek zselatin.

  • Jaffai csirke

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 4 comb, 1 csésze narancslé, 1 csésze fehérbor, 1 fej szeletekre vágott hagyma, 1 szál halványított zeller, 1 reszelt sárgarépa, só, bors, paprika, 3 evõkanál olaj, fél csésze mazsola, ízlés szerint keleti kömény, 1 gerezdekre vágott narancs, kevés reszelt narancshéj.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: 4 vöröshagyma (finomra vágva), 4 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg reszelt sajt, 1,5 ) víz, só és bors, 4 szelet kenyér, fõzõolaj a sütéshez, 2 evõkanál (30 ml) kukoricaliszt.

  • Eperleves

    Hozzávalók: 40-50 dkg eper (nem baj, ha az eper már nem teljesen ép), 2 dl vörösbor, ízlés szerint 10-15 dkg cukor, csipetnyi só, 2 dl tejföl.

  • Kókuszkrémes torta

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 8 tojás
    - 8 ek. kristálycukor
    - 8 ek. finomliszt
    - fél cs. sütőpor

    Krémhez:

    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 2 dl tej
    - 2 dl kókusztej
    - 1 cs. vaníliás puding
    - 20 dkg cukor
    - 25 dkg mascarpone
    - 2 dl habtejszín
    - 1 cs. habfixáló por

  • Amerikai jellegû sólet

    Hozzávalók: 20 dkg nagy szemû bab, 2 szál sárgarépa, 5-6 nagyobb burgonya, fél csésze gersli, 2 nagy fej hagyma, 80 dkg marhahús, 2 db babérlevél, 2 gerezd foghagyma, 2 kanál libazsír, só, bors, pirospaprika.

loading...