rss
  • Tárkonyos-tejszínes raguleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    30 dkg csirke- vagy pulykamell, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gomba, 15 dkg zöldborsó, 3,5 dl tejszín, 5-6 gerezd fokhagyma, só, bors, tárkony, csontleves vagy erõleves kocka, olaj

    Az olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és addig sütjük, amíg kifehéredik. Ezután fûszerezzük.

    Felengedjük erõ- vagy csontlevessel. Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a sárgarépát. Ha a répa is félig megpuhult, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót. Készre fõzzük. Keményítõvel és a tejszínnel sûrítjük, s végül ízesítjük a tárkonnyal.

    Tárkonyos-tejszínes raguleves


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Juhász zsemle

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 4 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só és törött fehér bors, kevés liszt a bundázáshoz;

  • Isztriai sertéskaraj (isztria különlegesség, amely Ombolo, vagy Zlumbert)

    Hozzávalók: 2 kg karaj, 2 dkg fokhagyma, 3 dkg só, 10 szem egész bors, 10 babérlevél.

  • Csopaki pincepörkölt

    Apró kockákra vágott 1,5 kiló marhalábszárat zsíron pirított , szeletelt vöröshagymával összepárolok, sózom, paprikázom, borsozom, adok hozzá köményt, zúzott fokhagymát.

  • Babéros sonkaleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 2 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfûszeg.

  • Mandula

    Hozzávalók:

    25 dkg darált dió, 20 dkg liszt, 22 dkg porcukor, 1 cs. ráma, 2 kanál rum, 2 kanál kakaópor, 2 dl tej, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál cukor, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor

  • Gombás lecsó

    Hozzávalók: 75 dkg paprika, 25 dkg gomba, 2 nagy fej hagyma, 2 nagy paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1-1 evõkanál Vegeta és pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, bors, só.

  • Gombás máj

    Hozzávalók: 40 dkg sertésmáj, 25 dkg gomba, 1 dl vörös bor (lehetõleg száraz), 4 evõkanál olaj (vagy zsír), 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 kis fej vöröshagyma, ízlés szerint törött fekete bors, só.

  • Kaviárral töltött fánk

    Hozzávalók: a tésztához 2,5 dl víz, 7 dkg vaj, 20 dkg finomliszt, 5 db egész tojás, 1 mokkás-kanál só, a töltelékhez kis doboz kaviár, fél citrom leve, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, 20 dkg tehéntúró, 1-2 evõkanál sûrû tejföl, só és törött fehér bors ízlés szerint, tojás, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Barbara

    Shakerben erõsen összerázzuk, majd koktélospohárba szûrjük.

  • Vagdalthús nyers burgonyával

    Hozzávalók: 6 dkg csirke, bárány, vagy sovány sertéshús, kb 0,5 közepes nagyságú burgonya reszelve, 1 kk zöldpetrezselyem, 1 kk pirospaprika, 1 dkg zsír, vagy olaj, 2 dkg zsemlemorzsa, 0,5 tojás, só.

  • Parmezános májszeletek

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 2 db egész tojás, 1 dl tej, 10 dkg reszelt parmezán sajt, mokkáskanálnyi törött bors, mokkáskanálnyi majoránna, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Barna mézes pite

    Egy kis edényben lassú tûzön olvasszuk egybe a csokoládét, a vajat, a sót és a vaníliát, állandóan kevergetve közben, hogy jól elkeveredjenek, majd vegyük le a tûzrõl.

  • Csokoládés kuglóf

    Hozzávalók:

    5 tojás, 25 dkg étcsokoládé, 8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 8 dkg darált dió, 2 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg fehér tortabevonó csokoládé, vaj és porcukor a formához

  • Finom paradicsomleves

    Hozzávalók: 20 deka zöldség, étolaj, 3 deka liszt, 1 kg paradicsom, vagy 6 deci paradicsom.

  • Karalábéfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karalábé, 5 dkg vaj vagy 2-3 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, só, 1-2 csokor petrezselyemzöld.

  • Juhtúrós kapros csusza

    Hozzávalók: 40 dkg csuszatészta, 20 dkg juhtúró, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csomó kapor, 2 dl tejföl, só.

  • Babos rizs

    Hozzávalók: 2 zacskó gyors rizs, 1 doboz feketebabkonzerv, 2 ek olaj.

  • Görögös csirke

    Hozzávalók:

    - 2 csirkemell
    - 4 alsócomb
    - 4 szárny
    - 1 közepes cukkini
    - 4 nagy burgonya
    - 4 paradicsom
    - 5 db lilahagyma
    - 2-3 zöldpaprika
    - margarin
    - étolaj
    - gyros fûszerkeverék
    - magyaros fûszerkeverék

  • Karfiolos rakott sertésszelet

    Hozzávalók: 8 szelet sertéscomb, 1,5 kg karfiol, só, bors, citromlé, 4 evõkanál liszt, 1 dl olaj, diónyi vaj, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 2 evõkanál mustár, 8 szelet fõtt tarja, 1 csokor petrezselyem, 3 tojás sárgája, 6 dl tejföl, 5 dkg trappista sajt.

  • Balaton szelet

    Hozzávalók: 2 tojás, 5 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 evõkanál mézzel gõzön 15 percig keverjük. A gõzrõl levéve adunk hozzá 45 dkg lisztet, 1 kávéskanál szódabikarbónát, tejföllel összegyúrjuk, 3 lapot sütünk belõle.