2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tárkonyos-tejszínes raguleves

Hozzávalók:

30 dkg csirke- vagy pulykamell, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gomba, 15 dkg zöldborsó, 3,5 dl tejszín, 5-6 gerezd fokhagyma, só, bors, tárkony, csontleves vagy erõleves kocka, olaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és addig sütjük, amíg kifehéredik. Ezután fûszerezzük.

Felengedjük erõ- vagy csontlevessel. Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a sárgarépát. Ha a répa is félig megpuhult, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót. Készre fõzzük. Keményítõvel és a tejszínnel sûrítjük, s végül ízesítjük a tárkonnyal.
Tárkonyos-tejszínes raguleves

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!