2024.04.18. - Andrea, Ilma

Almaleves

Hozzávalók 4 személyre:

fél kg alma, 1 citrom leve, 15 dkg porcukor, 2 db szegfûszeg, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 1 dl fehérbor, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 dl tejszín
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az almát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. 1 l vizet felforralunk a porcukorral, a szegfûszeggel és a fahéjjal. Hozzáadjuk az almát, és puhára fõzzük (kb. 5 perc).

Hozzáadunk egy csipet sót, a tejfölt, és jól összekeverjük. A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük, és lassú forrás közben óvatosan behabarjuk vele a levest. Jól lehûtve tálaljuk.
Almaleves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!