2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Mexikói gulyás

Hozzávalók 12 személyre :

25 dkg füstölt szalonna (nem húsos), 25 dkg marhahús (lehetõleg lábszár), 25 dkg sertéshús (legjobb a lapocka), 25 dkg fehér bab, 50 dkg vöröshagyma (nem sok, kell bele!), 1 kis doboz sûrített paradicsom, 1 l vörösbor (száraz), 2 dl kechup, 1 l csontlé (lehet húsleveskockából), so, fûszerpaprika, chejen, chili, churri (izlés szerint)
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A babot elõzõ este beáztatom. Ha szabadban készítem bográcsban, mindent földarabolok még otthon, hogy ne kelljen kint vacakolni. A füstölt szalonnát kis kockákra vágom és a bográcsban lassú tûzön kiolvasztom, közben apróra vágom a hagymát és ha a szalonna már kisûlt hozzáadom, üvegesre párolom.

A bográcsot leveszem a tûzrõl és beleteszek egy evõkanál fûszerpaprikát, jól elkeverem.
Hozzáadom a húsokat, a babot, a sûrített paradicsomot, a kechupot, a vörösbort, a fûszereker.
A bográcsot visszateszem a tûzre. Hozzáöntöm a csontlevet, jól elkeverem. Amíg fel nem forr lehet a tüzet élénkíteni, de csak addig!!

Ha a folyadékot pótolni kell, ami nem valószínû, csak forrásban lévõ vizzel szabad, mert különben a bab megkeményedik. Ha a bab megpuhult kész a kaja, ami, mivel igen sûrû, nagyon laktató. Igazán akkor jó, ha nagyon csípõs.
Mexikói gulyás

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!