2024.04.25. - Márk

Sajtos perec

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 25 dkg ráma. 25 dkg ementáli vagy trappista sajt, 2 tojás sárgája, 1 teáskanál só, 2 dl tejföl vagy kefir, 1 tasak Szalakáli, 1-2 evõkanál tej
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A reszelt sajtot és a kevés tejben feloldott Szalakálit keverõedénybe tesszük és a többi hozzávalóval együtt elektromos habverõ dagasztó spiráljával jól összekeverjük. Az alaposan kidolgozott tésztát két részre osztjuk, 1 cm vastag lapot nyújtunk belõle, majd ebbõl pereceket szaggatunk. A 2 tojás fehérjébe mártjuk és utána a sajttal megszórjuk. Kizsírozott tepsiben sütjük.

Sajtos perec

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!