50 dkg liszt, 25 dkg ráma. 25 dkg ementáli vagy trappista sajt, 2 tojás sárgája, 1 teáskanál só, 2 dl tejföl vagy kefir, 1 tasak Szalakáli, 1-2 evõkanál tej
Sajtos perec
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg ráma. 25 dkg ementáli vagy trappista sajt, 2 tojás sárgája, 1 teáskanál só, 2 dl tejföl vagy kefir, 1 tasak Szalakáli, 1-2 evõkanál tej
A reszelt sajtot és a kevés tejben feloldott Szalakálit keverõedénybe tesszük és a többi hozzávalóval együtt elektromos habverõ dagasztó spiráljával jól összekeverjük. Az alaposan kidolgozott tésztát két részre osztjuk, 1 cm vastag lapot nyújtunk belõle, majd ebbõl pereceket szaggatunk. A 2 tojás fehérjébe mártjuk és utána a sajttal megszórjuk. Kizsírozott tepsiben sütjük.
Sajtos perec
50 dkg liszt, 25 dkg ráma. 25 dkg ementáli vagy trappista sajt, 2 tojás sárgája, 1 teáskanál só, 2 dl tejföl vagy kefir, 1 tasak Szalakáli, 1-2 evõkanál tej