14 dkg ráma, 18 dkg porcukor, 2 db tojás, 2 cs. vaníliacukor, 27 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, 1,3 dl tej, 50 dkg cseresznyelekvár, a sütéshez papírhüvely
Cseresznyés fánk
Hozzávalók:
14 dkg ráma, 18 dkg porcukor, 2 db tojás, 2 cs. vaníliacukor, 27 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, 1,3 dl tej, 50 dkg cseresznyelekvár, a sütéshez papírhüvely
A rámát a porcukorral és a vaníliacukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. Belekeverjük a liszttel elkevert sütõport, majd a papírhüvelyeket megtöltjük a tésztával. A lekvárt zsákba töltjük és a fánkok belsejébe nyomjuk. Elõmelegített sütõben 180*C-on sütjük.
Cseresznyés fánk
14 dkg ráma, 18 dkg porcukor, 2 db tojás, 2 cs. vaníliacukor, 27 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, 1,3 dl tej, 50 dkg cseresznyelekvár, a sütéshez papírhüvely