2024.04.19. - Emma

Kávés szelet

Hozzávalók:

3 db tojás, 100 dkg porcukor, 2 tasak vaníliacukor, 100 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, 40 dkg zsemlemorzsa, 50 dkg darált mandula, 1/8 l erõs kávé, 1/8 l tejszínhab
a mázhoz: 150 dkg porcukor és kb. fél adag kávé
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojássárgáját a porcukorral és az egyik tasak vaníliacukorral habosra keverjük. Ezután a sütõporral összekevert lisztet, zsemlemorzsát, mandulát a kifõzött kávéval összekeverjük. A megmaradt tojásfehérjét habbá verjük és a masszához keverjük. Az így kapott keveréket egy kizsírozott és belisztezett sütõlemezbe öntjük és elõmelegített sütõben kb. 200 fokon kb. 15 percig sütjük, végül kihûtjük.

A tejszínt a másik tasak vaníliacukorral kemény habbá verjük. Egy részét a bevonathoz a nyomózsákba a sütemény bevonásához., díszítéséhez félretesszük. A süteményt két részre vágjuk. Egyik felére rákenjük a tejszínhabot, a másik felével letakarjuk. A máz elkészítésénél a porcukrot annyi kávéval keverjük össze, ameddig sûrû mázat nem kapunk. Ezzel azután megkenjük a sütemény tetejét és hagyjuk megszilárdulni. Egy forró vízbe mártott késsel felszeleteljük, majd a fennmaradt tejszínhabbal díszítjük.

Kávés szelet

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!