rss
  • Almafánk

  • Share on Tumblr

    Meghámozunk 1 kg almát, durva reszelõn lereszeljük, a levét kinyomkodjuk. Jól összedolgozzuk 8 dkg cukorral, 30 dkg liszttel, 1 csomag sütõporral, 2 egész tojással.

    Evõkanállal forró olajba szaggatjuk és elõbb fedõ alatt, majd anélkül szép pirosra sütjük. (Vigyázat, az olajban megnõnek a fánkok, ne rakjunk bele sokat!) Papírszalvétán felitatjuk az olajat, és meghintjük fahéjas porcukorral.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mandulában sült szilva

    Hozzávalók: 40 dkg szép, nagy szemû, magvaváló szilva, 10 dkg darált mandula, 2 db egész tojás, kevés porcukor a tetejére.

  • Királyok csirkecombja

    Hozzávalók: 4 szép, nagy csirkecomb, 10 dkg fõtt füstölt tarja vagy, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 2 db egész tojás, 1-2 evõkanál tejföl ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz

  • Sajtleves

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 6 dkg liszt, fél liter tej, 15 dkg reszelt sajt, 2 kifli, szerecsendió, fehér bors, só.

  • Õszibarackos sertésszelet

    Hozzávalók:

    12 szelet karaj, 1 doboz felezett konzerv õszibarack, 5 dkg vaj, vagy margarin, 2 gerezd fokhagyma, 1 deci tejszín, 5 dkg reszelt trappista sajt, 5 dkg füstölt sajt (karaván), só, szerecsendió, fehérbors

  • Bácskai halászlé

    Hozzávalók: 2-2 szelet harcsa, ponty, kecsege, csuka, 30-40 dkg apróhal, 3 fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl bor, paprika, só, 1 cseresznyepaprika.

  • Uborkás joghurttál

    Hozzávalók: 1 salátauborka, 2 gerezd fokhagymazellerfûszersó, fél csomó kapor, fél ek olivaolaj.

  • Apró olajos gombafejek

    Hozzávalók: egy adaghoz: 50 dkg. megtisztított apró gombafej szár nélkül (csiperke, lila tönkû pereszke, szürke tölcsérgomba, stb.), 1 evõkanál sertészsír, só, 2 dl. étolaj.

  • Keleti sült oldalas

    Hozzávalók: 1 kg oldalas, 4 ek kínai szójaszósz, 1 ek aprított gyömbér, 1 ek kínai ötfûszer-keverék, 5 ek méz.

  • Kelkáposztafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, fél kg burgonya, 2-3 ek olaj, 6 dkg liszt, egy kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, paprika, õrölt bors, majoranna, kömény, só.

  • Vörösboros sütemény

    Hozzávalók:

    - 30 dkg margarin
    - 30 dkg cukor
    - 6 tojás
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 1 és fél teáskanál fahéj
    - ugyanennyi kakaó
    - 15 dkg csokoládéreszelék
    - 125 ml vörösbor
    - 30 dkg liszt
    - 1 sütõpor

  • Sajtos rizsgombóc

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 evõkanál paradicsompüré, S dkg sajt, só, zsemlemorzsa; a sütéséhez olaj.

  • Salátás jérce

    Hozzávalók: 1 egész jércemell (kb 30deka), só, bors, kevés szárított zsálya, 1 evõkanál olaj, 25deka különféle zöldsaláta levele vegyesen (fejes saláta, cukorsaláta, bodros szélû saláta) és 8 fürjtojás.

  • Meggyfagyi joghurttal

    Hozzávalók: 30-40 dkg magozott meggy, 2 dl joghurt, 0.5 l tejszin, 4 evö kanál porcukor, vagy izlés szerint.

  • Egresmártás

    Hozzávalók: fél kg egres, 12 dkg cukor, fahéj, citromhéj, 2 tojás, 2 kanál liszt;

  • Zserbó

    ZserbóA tejet langyosítjuk, beletesszük az 1 teáskanál kristálycukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarjuk és meleg helyen pár perc alatt felfuttatjuk. A lisztet a sóval, a szódabikarbónával, a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, és összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és beleteszünk egy tojás sárgáját. A tejföl hozzáadása utána addig gyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta. Áttesszük gyúródeszkára, ahol 3 cipót formálunk belőle. Ezeket letakarjuk és pihentetjük. Ezalatt a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót jól összekeverjük.

  • Dinnye finomság

    Összetevõk kekszes keverék: 1/2 kg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 1 cs margarin, 1 kevés tej, hogy a massza összeálljon.

  • Aszaltszilvás csirkemell

    Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban fõtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evõkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfûszeg, 1 evõkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.

  • Patiszon rántva

    Hozzávalók: 2 db közepes patisszon, ételízesítõ, õrölt feketebors, liszt, tojás, zsemlemorzsa, napraforgóolaj.

  • Mák parfé

    Hozzávalók: 1000 ml tejszín, 30g margarin, 1 db citrom és lime, 100 g cukor, 100 g darált mák, 4 db tojás, vaníliás cukor - ízlés szerint, 30 g vaj. Mártáshoz: 150 g meggy, 50 ml konyak, 180 g meggylekvár, 1 evõkanál méz, fahéj. Díszítéshez: gyümölcsök.

  • Barackos morzsolt torta

    Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 1/8 liter langyos tej, 3 dkg olvasztott vaj, 3 dkg cukor, 1 tojás, 1/4 kávéskanál só. A borításhoz: sárgabarackkonzerv (kb. 40-50 dkg), 60 dkg túró, 3 tojás, 15 dkg cukor, 1 egész citrom reszelt héja, 4 evõkanál étkezési keményítõ.