a tésztához: 1 készen vásárolt csokoládés piskótatorta, fél dl Cointreau likõr.
a krémhez: 2 zacskó tejszínes pudingpor, 6 dl tej, 15 dkg porcukor vagy édesítõszer, 25 dkg ráma, 2 citrom reszelt héja és leve, 8 csepp keserûmandula-eszencia, 10 dkg darabolt ananászbefõtt.
a díszítéshez: 5 dkg hámozott mandula, 1 citrom.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A vajat kikeverjük a cukorral, kanalanként hozzáadjuk a pudingot, a citromlét, végül a mandulacseppeket és a reszelt citromhájat, az egészet habos krémmé keverjük, a felét félretesszük a díszítéshez. Tortatálra helyezzük az egyik tortalapot, meglocsoljuk a likõr felével, megkenjük a krém felével, belenyomkodjuk az egyenletesen elosztott ananászt, megkenjük a maradék krémmel, majd a tetejére helyezzük a második tortalapot, és meglocsoljuk a maradék likõrrel.
A félretett krémbõl 6 evõkanálnyit habzsákba szedünk, a többivel bevonjuk a torta tetejét és oldalát, 1 órára hidegre tesszük, hogy jobban tudjunk bánni vele. A torta oldalát és a közepét megszórjuk a pirított mandulával, kijelöljük a szeletek helyét, és minden szeletre egy-egy krémrózsát nyomunk. A díszítésre szánt citromot éles késsel hajszálvékonyra szeleteljük (a magokat eltávolítjuk), majd a középpontig bevagdossuk, csinosan megtekerjük és a rózsák tövébe ütetjük - egy szeletke jusson a közepére is. Tálalásig hidegen tartjuk, a jelzés szerint szeleteljük.