3 evõkanál hidegen sajtolt olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 2 zellerszár, 2 karfiol, 6 csésze víz, 2 zöldségleveskocka, fél kávéskanál kakukkfû, 1 evõkanál vaj
Karfiolkrém leves
Hozzávalók:
3 evõkanál hidegen sajtolt olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 2 zellerszár, 2 karfiol, 6 csésze víz, 2 zöldségleveskocka, fél kávéskanál kakukkfû, 1 evõkanál vaj
Vágjuk össze a fokhagymát, hagymát és a zellerszárat és dobjuk a felmelegített olajba. Lassú tûzön süssük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A kis rózsáira szedett karfiolt tegyük bele a lábasba, öntsük fel vízzel és forraljuk fel. Dobjuk bele a leveskockát és a kakukkfüvet. Közepes lángon fõzzük a levest lefedve 20 percig. Kicsit hûtsük, és kétcsészényi karfiolt vegyünk ki belõle. A maradék zöldséget robotgéppel simára keverjük. Beletesszük a karfioldarabokat és a vajat. Addig melegítjük, amíg a vaj elolvad.
Karfiolkrém leves
3 evõkanál hidegen sajtolt olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 2 zellerszár, 2 karfiol, 6 csésze víz, 2 zöldségleveskocka, fél kávéskanál kakukkfû, 1 evõkanál vaj