2024.04.25. - Márk

Fokhagymás tengeri halfilé

Hozzávalók:

1/2 kg fagyasztott szálkamentes tengeri halfilé (filézett tõkehal), 2-3 dl tej, 2-3 evõkanál margarin (nem sós), 3 gerezd fokhagyma, kevés grill, vagy flecken fûszerkeverék, bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A fagyos halat szobahõmérsékleten felengedjük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük, úgy hogy ellepje, majd a páclével együtt a hûtõbe tesszük és 3-4 óráig állni hagyjuk. Ezután lecsurgatjuk a halszeletekrõl a tejet, kevés fûszerkeverékkel meghintjük (a fûszerkeverékek általában sósak), szükség esetén borsozzuk.

Teflonedényben megolvasztunk 1-1,5 evõkanál margarint, beletesszük a halszeletek felét és fedõ alatt, mindkét oldalán 2,5-2,5 percig puhára pároljuk (óvatosan fordítjuk meg õket, mert könnyen széteshetnek), majd a fedõt levéve, mindkét oldalát megpirítjuk. Megismételjük a mûveletet a halszeletek másik felével. Párolt zöldség, saláta, vagy burgonya illik hozzá.

Fokhagymás tengeri halfilé

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!