rss
  • Darázsfészek

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    fél kg liszt, 7 tojás sárgája, 1 g só, 3 dkg élesztõ, 23 dkg porcukor, 2,5 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg õrölt mandula, 20 dkg dió, 2 dl tejszín

    loading...

    Az élesztõt felfuttatjuk a cukros tejben, hozzákeverünk egy kevés lisztet és kelni hagyjuk. A lisztet, tojás sárgákat, sót, élesztõt, 3 dkg cukrot jól összegyúrjuk, és miután megkelt, kinyújtjuk, megkenjük a vajjal kevert cukorral, mandulával, dióval. Henger alakúra csavarjuk, felszeleteljük, és megsütjük vajjal bélelt tepsibe.


    Darázsfészek


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Marhagulyás

    Hozzávalók: 60 dkg marha lábszár, 40 dkg burgonya, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kisebb zeller , 1 közepes nagyságú hagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyem, 1-2 szál zellerlevél, 1 doboz pritamin 1 evokanál étolaj, 1 tojás, 10 dkg liszt, só, orölt pirospaprika, bors, kömény, kakukkfu, 1 marhahúsleves kocka, 1 dl száraz vörösbor.

  • Sertéssült rizzsel

    Hozzávalók:

    50 dkg sertéscomb, 3 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál szójaszósz, csipetnyi pirospaprika; az ananászos rizshez: 40 dkg ananász, 1 hagyma, 5 dkg thai rizs, 2 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi cukor, 3 dl tej, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg mogyoró, 1 kávéskanál koriandermag, õrölt bors

  • Csalamádé

    Hozzávalók: 1,5 kg uborka, 1,5 kg káposzta, 1,5 kg zöld paprika, 1,5 kg zöld paradicsom, 1,5 kg vöröshagyma, mindet felszeleteljük, és alaposan összekeverjük.

  • Apricot Fizz

    Shakerben (a szóda nélkül) összerázzuk, nagy koktélospohárba szûrjük, végül szódával felöntjük, és a barackkal díszítjük.

  • Sajtos tekercs

    Sajtos tekercsA töltelékhez a margarint kikeverjük, és hozzáadjuk a már lereszelt sajtot. Ha a sajt nem nagyon sós, tehetünk bele egy mokkáskanál sót is. A tésztához valókat jól kidolgozzuk. Szögletes lappá nyújtjuk a tésztát, és megkenjük a sajtkrémmel. Feltekerjük, és alufóliába becsomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. A pihentetés után kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, és az alját szezámmagba mártjuk. Tepsibe rakosgatjuk a szeleteket, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha nem szeretjük, a szezámmagot el is maradhat az aljáról.

  • Burgonyás kolbász

    Hozzávalók: 2 kg nyers krumpli, fél kg hagyma, 80 dkg dagadó, 30 dkg fõtt marhahús, 10 g törött fehérbors, 1 dkg szerecsendió, majoranna, kakukkfû, borsikafû, só.

  • Fokhagymás pirítós sajttal

    Hozzávalók: 1 francia bagett négyfelé vágva, 2 dgk vaj, 2-3 gerezd fokhagyma, bármilyen sajtból 10-15 dkg reszelve, vagy szeletelve, csokor petrezselyem megvágva, só, bors.

  • Tormás almakockák

    Hozzávalók: 5 dkg friss torma, 3 friss alma, evõkanál citromlé, evõkanál olaj, evõkanál méz, só.

  • Balzsamos csirkesaláta

    Hozzávalók: 1 ek dijoni mustár, 3 ek balzsamecet, 2 gramm fokhagyma, 150 ml olívaolaj, 1 ek olasz fûszerkeverék, 200 gramm sonka, 600 gramm csirkesült, 1 db jégsaláta, 2 db paradicsom, 1 db óriás fehérbab, 3 csokor újhagyma, 200 gramm zsírszegény sajt, 100 gramm olíva bogyó.

  • Habos-rácsos sütemény

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 25 dkg finomliszt
    - 25 dkg rétesliszt
    - 3 tojás sárgája
    - 15 dkg cukor
    - 20 dkg zsír
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1,5 dl tej
    - kevés kekszmorzsa

    A töltelékhez:

    - 3 tojás fehérje
    - 15 dkg porcukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 15 dkg sárgabaracklekvár
    - 5-6 szem reszelt alma
    - 1 kávéskanál fahéj

    A tetejére:

    - durvára vágott dió

  • Sült paradicsom

    Hozzávalók: 8 kemény paradicsom, olaj, só, õrölt bors.

  • Virslis muffin

    Hozzávalók:

    2 dl joghurt, 1/2 dl olaj, 2 tojás, 1 teáskanál só, 10 dkg reszelt füstöltsajt, 1 kis fej hagyma apróra vágva, 2 evõkanál póréhagyma zöldje apróra vágva, 20 dkg liszt, 2 kávéskanál sütõpor, 1 pár hosszúkás virsli

  • Juhtúrós galuska

    Hozzávalók: fél kiló liszt, 2 tojás, 15 deka juhtúró, 4 deka vaj, 2 deci tejföl, 6 deka füstölt szalonna, só.

  • Almás rakottas

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 5 dl tej, késhegynyi só, 40 dkg alma, 5 dkg vaj vagy margarin, a tál kenéséhez zsír.

  • Marinált ecetes gomba

    Hozzávalók: 1 kg gomba, 2,5 dl fehérborecet, 7,5 dl víz, 1 tk só, darabka gyömbér, 1 - 1,5 dl olivaolaj.

  • Grízes tészta

    Hozzávalók: metélttészta, gríz, olaj, só;

  • Kávés muffin

    Hozzávalók:

    200 g cukor, 4 tojás, 1, 5 dl olaj, 3-4 evõkanál nescafé vagy fõzõtt kávé, 250 g liszt, (ici-pici só), fél csomag sütõpor.

  • Szilveszteri lencsekrokett

    Hozzávalók 4 személyre: 2,5 dl étolaj, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 5 dkg finom liszt, 1 csipet szerecsendió, 2 db tojássárgája, 1 db vöröshagyma, 2 db babérlevél, ízlés szerint só, 10 dkg vörös lencse, 50 dkg burgonya.

  • Sült spagetti

    Hozzávalók: 200 g spagetti, 2 ek. margarin, 500 g darált hús, 2 tojás, 200 g túró, 4 ek. reszelt parmezán, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, konzerv paradicsom, 1 tk. cukor, 1 tk. só, szurokfû (oregano), olaj.

  • Bermuda Rose

    Shakerben összerázzuk, koktélos pohárba szûrjük, s a poharat a fél narancsszelettel díszítjük.

loading...