2024.04.20. - Tivadar

Szõlõleves

Hozzávalók:

A leveshez: 2 narancs, 30-30 dkg szõlõ (fehér és piros szemû), 1 evõkanál méz, 1 dl édes fehérbor
A dzsemhez: 50 dkg szõlõ (fekete), 2 alma, 4 szelet kalács

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A dzsemhez a szõlõszemeket megmossuk, és lábasban 15 percig kislángon fõzzük, majd szitán áttörjük. A lét újra felforraljuk, és 5 percig fõzzük, hogy sûrû legyen. Az almákat meghámozzuk, magjukat és magházukat kivágjuk. A gyümölcsöt a sûrû szõlõlébe tesszük, és 1 óráig kislángon, nagyon sûrûre fõzzük, majd kihûtjük.

A leveshez a narancsok héját burgonyahámozóval hosszú, vékony csíkokra vágjuk, a levét kinyomjuk. A szõlõszemeket megmossuk, néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A szõlõszemeket és a narancslét turmixoljuk, majd szitán áttörjük. Belekeverjük a narancshéjat, a mézet és a bort. Folpackkal lefedjük, és 1 órára hûtõbe tesszük.

Tálaláskor kivesszük a narancshéjat. A megmaradt szõlõszemekkel díszítjük, és 1-1 szõlõdzsemes kalácsot adunk hozzá.


Szõlõleves

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!