2024.04.23. - Béla

Tejszínes raguleves

Hozzávalók:

3 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 10 dkg csiperkegomba, 12 csirke szárnyköz, 1 csipet sáfrány, 1,5 dl tejszín, 1 csapott evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyem, só, õrölt bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az olvasztott vajban futtassuk meg a felaprított hagymát, adjuk hozzá a hasábokra vágott sárga- és fehérrépát, a felszeletelt csiperkét és a szárnydarabokat. Pár percig pároljuk még, majd öntsük fel 1,2 liter vízzel. Amikor felforrt, fûszerezzük sóval, borssal és sáfránnyal.

Ezután lassú tûzön fõzzük, míg a hús és a zöldségek majdnem megpuhulnak, majd sûrítsük be a tejszínbõl és a lisztbõl készült habarással. Szórjuk bele a petrezselymet, és szükség szerint sózzuk, borsozzuk meg. Ha újból felforrt a leves, takaréklángon fõzzük készre, és forrón tálaljuk.


Tejszínes raguleves

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!