2024.03.29. - Auguszta

Legényfogó leves

Hozzávalók:

20 dkg zöldborsó, 20 dkg gomba, 20 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér, 30 dkg csirkemell, 30 dkg csirkemáj, 2 dl fõzõtejszín, 2 dl tejföl, 1 teáskanál citromlé, 2 nagyobb fej vöröshagyma, olaj, só, fehér bors, tárkony, esetleg egy húsleveskocka vagy elõzõleg félretett húsleves leve
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket: a borsót, répát, zellert, gyökeret. Sózzuk, borsozzuk. Fedõ alatt félig megpároljuk a húst és zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát. Felöntjük vízzel (1,5 -2L) és húslével (esetleg kockát teszünk bele). Ha minden belevaló megpuhult, akkor tesszük bele a hússal kb. azonos nagyságúra darabolt májat. Forrástól számított 5 percig fõzzük vele.

Végül belekeverjük a tejszínt és a tejfölt (elõtte érdemes simára kikeverni). Ízesítjük egy teáskanálnyi szárított tárkonnyal (ha friss, akkor valamivel kevesebb is elégséges).
Újra felforralás után levesszük a tûzrõl a levest, majd pár perc elteltével belekeverjük a citromlevet.




Legényfogó leves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!