rss
  • Legényfogó leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    20 dkg zöldborsó, 20 dkg gomba, 20 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér, 30 dkg csirkemell, 30 dkg csirkemáj, 2 dl fõzõtejszín, 2 dl tejföl, 1 teáskanál citromlé, 2 nagyobb fej vöröshagyma, olaj, só, fehér bors, tárkony, esetleg egy húsleveskocka vagy elõzõleg félretett húsleves leve

    Az olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket: a borsót, répát, zellert, gyökeret. Sózzuk, borsozzuk. Fedõ alatt félig megpároljuk a húst és zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát. Felöntjük vízzel (1,5 -2L) és húslével (esetleg kockát teszünk bele). Ha minden belevaló megpuhult, akkor tesszük bele a hússal kb. azonos nagyságúra darabolt májat. Forrástól számított 5 percig fõzzük vele.

    Végül belekeverjük a tejszínt és a tejfölt (elõtte érdemes simára kikeverni). Ízesítjük egy teáskanálnyi szárított tárkonnyal (ha friss, akkor valamivel kevesebb is elégséges).
    Újra felforralás után levesszük a tûzrõl a levest, majd pár perc elteltével belekeverjük a citromlevet.




    Legényfogó leves


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kecskeméti ropogós barack

    Hozzávalók: 50 dkg félérett sárgabarack, fél dl barackpálinka (vagy 1 teáskanál barackpálinka-aroma és víz), 1 db egész tojás, 10 dkg szójaliszt, 2 evõkanál méz, csipet só, a tálaláshoz 1 evõkanál barackpálinka és ízlés szerint sárgabarackdzsem;

  • Uborkás tökfõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg gyalult tök, 2 kovászos uborka, 3-4 dl kovászosuborka-lé, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, só, cukor, ízlés szerint, 1 evõkanál liszt, 3 evõkanál olaj;

  • Argentin rakott bab

    Hozzávalók: 60 dkg darált marhahús, 30 dkg áztatott, száraz tarkabab, 1 felaprított nagy hagyma, 2 ek. zsír, 2 felaprított hegyes csípõs paprika, 1 ek. paradicsompüré, 0,5 mk. szurokfû, 1 tk, apróra vágott petrezselyemzöld, 1 ek. citromlé, só, 2 karikára vágott paradicsom, 6 szelet füstölt szalonna.

  • Tihanyi vaddisznóragu

    Hozzávalók: 1 nagyobb sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 nagy lila hagyma, 3-4 evõkanál olaj, 80 dkg vaddisznólapocka, só, 1 teáskanál kakukkfû, 1 csipet bors, 1 csipet fokhagymás só, 8-10 szem borókabogyó, 1 narancs héja, 2 evõkanál paradicsompüré, 1
    evõkanál pritamin, 5-6 dl tihanyi kékfrankos;

  • Meggyes piskóta halom

    Hozzávalók: 25 dkg száraz babapiskóta, 1 egész tojás, 1,5-2 dl tej, 3-4 evõkanál meggydzsem, 1 evõkanál sherry brandy, 1 mokkáskanál sütõpor, 2 evõkanál vaj, csipetnyi só;

  • Kukoricás hal

    Hozzávalók: 40-50 dkg halfilé, 5 dkg kolozsvári szalonna, 2 ek. szójaszósz, UNIVER flekken fûszerkeverék, 1 zacskó fagyaszott kukorica, 2 tejföl, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk. liszt.

  • Ötperces meggyes pite

    Hozzávalók: 2 tojás, 25 dkg liszt, 2,5 dl tej, 1cs. sütõpor, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 10 dkg margarin, csipet só, 40 dkg meggy.

  • Birskörtés, tökmagos szívek recept

    Hozzávalók:
    6 tojás, 24 dkg cukor, 10 dkg darált tökmag, 14 dkg rétesliszt, 1 csomag sütõpor, birskörtelekvár

  • Húsos rakott csõtészta

    Hozzávalók: 25 dkg csõtészta, 40 dkg darálthús, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés olaj, 1 paradicsompüré, só, oregánó, 15 dkg reszelt parmezán sajt.

  • Túrós spagettiropogós

    Hozzávalók: 30 dkg spagetti, 20 dkg túró, 5 db tojássárga, 2 dkg só, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 5 dl olaj.

  • Túrótorta citromosan

    Túrótorta citromosanA túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromhéjat, majd a margarinnal habosra keverjük. A tejszínből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint és habverővel kevergetve felfőzzük. A zselatinos langyos tejet a túrókrémmel összedolgozzuk, ezután lazán hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. A kakaós piskótalapot kettévágjuk, az egyik lapot felaprítjuk és a krémhez keverjük. A másik lapot belehelyezzük egy kapcsos tortaformába, a lapra öntjük a túrókrémet, majd az egészet a hűtőszekrénybe tesszük.

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, kb 10 dkg liszt, 1 ek zsír, 1 kk só + 1 ek só a fõzõvízhez.

  • Prézlis zöldbab

    Hozzávalók: 10 dkg zöldbab, 1 kanál prézli, kevés vaj, olaj vagy zsír, egy negyed erõleveskocka, vagy só, ízlés szerint reszelt sajt.

  • Csirkecomb kókuszbundában

    A csirkecombot a só, bors és paprika keverékében megforgatjuk és azzal egyenletesen bedörzsöljük. A kókuszreszeléket és a tojást összekeverjük, a combokat ebben is átforgatjuk, a kókuszdarabokat enyhén rányomkodjuk. A vajat felolvasztjuk, a combokat belehelyezzük, és szorosan lefedve sütjük. 5 percenként megfordítjuk, hogy mindenhol egyenletesen átsüljön.

  • Virsli pongyolában

    Hozzávalók: 5 pár virsli, 1 csomag (450 g) mélyhûtött leveles tészta, 1 tojás.

  • Rétesalma-birsalma dzsem

    Hozzávalók: rétesalma és birsalma tetszõleges mennyiségben, kilónként 30 dkg cukor,
    tartósítószer.

  • Majonézes karfiolsaláta

    30 dg zöldjétõl megszabadított és megtisztított karfiolt vegetás vízben fõzzünk meg és kisebb darabokra vágva keverjük fél adag tartármártáshoz.

  • Körözött 2.

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 1/2 dl tejföl, 1 ek reszelt sajt, 1 ek margarin, 1 cs metélõhagyma felaprítva, 1 mk fûszerpaprika (csemege vagy csípõs), 1 mk egész vagy õrölt köménymag, 1-2 szál zöldségzöld apróra vágva ízlés szerint só.

  • Gyümölcssaláta

    Hozzávalók: 2 banán, 2 kivi, 2 alma, 1 ananászkonzerv, 1 fürt szõlõ, 2 õszibarack, 2 narancs, 2 evõkanál méz, 2 evõkanál citromlé.

  • Török pásztorsaláta

    Hozzávalók: 1 kis fej hagyma, 1 uborka, 1 paradicsom, 3 fefferoni, 1 ek olivaolaj, 1 ek citromlé, 1/2 ek finomra vágott petrezselyemzöld, 1/2 kk só.