2024.04.20. - Tivadar

Kakukkfüves kacsamell

Hozzávalók:

2 egész, bõrõs kacsamell, kb. 80 dkg, só, bors, gyömbérpor, 15 dkg kimagozott szõlõ, 3 dl szõlõlé, barnacukor, 5 dkg vaj, friss kakukkfû, 2 gerezd fokhagyma
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kacsamell bõrös felét irdald be, s a húst ízesítsd sóval, borssal és gyömbérrel. Egy hideg serpenyõbe tedd a bõrös felükkel lefelé a melleket, és mérsékelt tûznél végezd el az elõsütést. Ha a bõrös felük megpirult, fordítsd meg a húsokat, s mellétéve 2 gerezd fokhagymát, meg a friss kakukkfüvet - 150°C-ra elõmelegített sütõben - kb. 15-20 perc alatt süsd készre.

Közben a vajon olvassz fel egy kevés barnacukrot, dobd rá a szõlõszemeket, ízesítsd sóval, borssal, gyömbérrel. Oltsd le 3 dl szõlõlével, s kicsit forrald be a levét. (Kevés hideg vízben feloldott keményítõvel is sûrítheted.)

A kacsamellet alufóliába tekerve pihentesd 10 percig, majd rézsútosan vágd szeletekre, s tálaláskor vond be a mártással.


Kakukkfüves kacsamell
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!