rss
  • Francia burgonya

  • Share on Tumblr

    A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és mély kiolajozott tûzálló tálba öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával el­kevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütõben ad­dig sütjük, amíg a tejfölt magába nem szívta, és a teteje szépen meg nem pirult.

    loading...

    Hozzávalók:
    1 kg burgonya
    2 dl tejföl
    1 tojássárgája
    1 evõkanál olaj
    3 dkg vaj
    só.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Narancsturmix

    Hozzávalók: 50 dkg narancs, 1 dl méz, 1,4 liter tej, 1 dl tejszín, fél narancs reszelt héja.

  • Batthyány Rizs

    Hozzávalók: 1 bögre rizs, 2 bögre erõleves, 1 kisebb vöröshagyma, só, bors, petrezselyem, kis vaj.

  • Fesztelen diéta - Fogyasztás akupunktúrával

    Statisztikai adatok szerint minden második felnõtt ember valós vagy vélt súlytöbblettel rendelkezik, melytõl szeretne megszabadulni. Ök tudják, a fogyókúra nem kevés áldozatot, lemondást és önfegyelmet igényel, s a keservesen leadott kilókat nagyon könnyû visszahízni. Az akupunktúra több ezer éves kínai gyógymód, mely jelentõs segítséget tud nyújtani a fogyókúrázóknak a siker eléréséhez. A kezelésnél pontos elõírások alapján - a páciens tüneteitõl függõen - vékony tûket vezetnek a bõrbe az energiapontok felett. Az akupunktúra több fajtája közül a fül-akupunktúra a legnépszerûbb. Ezzel a módszerrel dolgozik a mongóliai származású - 1991 óta hazánkban élõ és praktizáló - dr. Balogh Cicke orvosnõ, aki beavat minket az akupunktúrás fogyókúra rejtelmeibe.

  • Papagájszelet

    A tojásokat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a lisztet, illetve a sütõport. Ezután a megolvasztott margarint, és a tejfölt keverjük a masszához.

  • Magyaros krumplifõzelék

    Hozzávalók:

    - 80 dkg burgonya
    - 1 evõkanál pirospaprika
    - 1 vöröshagyma
    - 2 dl tejföl
    - 1 evõkanál liszt
    - babérlevél
    - só
    - olaj

  • Pudingos süti

    Hozzávalók: A krémhez: 1 csomag puncsízû pudingpor, 3 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 10 dkg mazsola, 1/2 dl rum.

    6 tojásból piskótát készítünk. Amikor kihûlt, rátesszük a következõ krémet, végül olvasztott csokoládéval vonjuk be.

  • Tejszínes-boros hagymaleves

    Hozzávalók: 4 adaghoz: 2 db Csirkehúsleves kocka, 2 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 dl tejszín, 2 dl fehérbor, 5 dkg margarin, szerecsendió, fehérbors, 5 dkg füstölt sajt, 2 szelet rozskenyér, 1 kis csokor metélõhagyma.

  • Szerb saláta

    Nagy, húsos, kicsumázott zöldpaprikákat karikára vágunk, nagyobb uborkákat héjastól meggyalulunk, tisztított vöröshagymát szálasra vágunk. Egészen apró kis uborkákat, zöld dinnyét egészben adunk hozzájuk, tetszés szerinti arányban.

  • Marinált gomba

    Hozzávalók: 1 hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 8 ek olivaolaj, fél kg gomba, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 1 citrom leve, só, bors.

  • Rakott makaróni

    A makarónit ujjnyi darabokra tördeljük, és forró, sós vízben megfõzzük, leöblítjük. (Ha a vízbe kevés olajat teszünk, nem ragad össze a tészta.) A tojásokat keményre fõzzük. Kizsírozunk egy üvegtálat, és beletesszük a makaróni egyharmadát. Rá karikára vágott fõtt tojás kerül, megtejfölözzük, majd ismét makaróniréteget teszünk és a karikára vágott kolbászt, ezt is meglocsoljuk tejföllel.

  • Sajtleves

    Hozzávalók:

    - 30 dkg camembert sajt
    - 40 dkg zöldség
    - sárgarépa
    - kisebb zeller
    - karalábé
    - 4 dl húsleves
    - fokhagyma
    - petrezselyem
    - 5 szelet barna kenyér
    - vaj
    - liszt
    - bors
    - só

  • Fokhagymás tésztaleves kolbásszal

    Hozzávalók:

    20 dkg liszt, 5 dkg füstölt kolbász, 3 evõkanál olaj, 2 tojás, 1dl tejföl, 2 cikk fokhagyma, 1 evõkanál pirospaprika, só

  • Sonkás melegszendvics

    Hozzávalók: 2 szelet fehérkenyér, 2 szép szelet sonka, 2 dkg vaj, vagy margarin, 4 dkg reszelt sajt.

  • Currys töltött kagylótészta

    Hozzávalók:

    20 dkg csirkemell filé
    3 fél kaliforniai paprika
    1 csokor petrezselyem
    25 dkg óriás kagylótészta
    fél szál póréhagyma
    2 evõkanál olívaolaj
    1 dl fehérbor
    2 evõkanál curry
    2 dl tejszín
    3 evõkanál joghurt

  • Lecsós máj

    Hozzávalók: 8db csirkemáj (vagy ennek megfelelõ mennyiségû bármilyen máj), 1kg paprika, 1/4 kg paradicsom, 3 fej hagyma, só.

  • Angol jegeskávé

    Hozzávalók: 6 dkg õrölt kávé, 4 csésze víz, 4 adag vaniliafagyi, 1/8 l tejszín.

  • Fehér piskóta - Sok sütemény lelke

    Hozzávalók: 6 tojás fehérje, 6 evõk. cukor, 7 evõk. liszt, 1 cs. sütõpor.

  • Csirkehússal töltött alma

    Hozzávalók 4 személyre: 4 db szép, nagy alma, 150 g darált, sült, vagy fõtt csirkehús, 100 g reszelt sajt, 1/2 db reszelt vöröshagyma, õrölt fahéj, õrölt szegfûszeg, õrölt bors, só, 80 g vaj, citromlé, zsemlemorzsa, 1 tk. porcukor.

  • Szezámmagos stangli

    Hozzávalók:

    - 350 g zabpehelyliszt
    - 100 g sima liszt
    - 250 g túró
    - 250 g margarin
    - 2 tojássárgája
    - 2 ek. tejföl
    - 1 tk. só
    - fél cs. sütõpor

    Tetejére:

    - tojásfehérje
    - szezámmag

  • Roston sült csirkeszárny

    Hozzávalók:

    24 tisztított csirkeszárny, só, 4 piros paradicsompaprika, 3 csípõs hegyes paprika kicsumázva és apróra vágva, 1 1/2 dl olíva- vagy kukoricaolaj, 1 1/2 dl citromlé, 2 ek. fenyõmandula vagy mandula apróra vágva

loading...