2024.04.25. - Márk

Eperkrém leves

Hozzávalók: 300 ml mascarpone, 50 dkg eper, 10 dkg cukor, 0,5 dl vörösbor, 1 db citrom, 3 db szegfûszeg, 1 rúd fahéj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy lábasba kb.1 liter vizet öntünk, hozzáadjuk a szegfûszeget, a fahéjat, vörösbort és a citrom vékonyan levágott héját.
15 percig lassan lefedve fõzzük, majd kivesszük belõle a fûszereket és hozzáadjuk a cukrot. Az epret alaposan megmossuk, félbevágjuk és a háromnegyed részét a leveshez adjuk. Pár percig fõzzük, majd belekeverjük a mascarponét. Jól lehûtjük.
Elkészítési idõ: 30 perc
Kalóriatartalom: 196 kcal

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!