2024.04.19. - Emma

Almakrém leves

Almakrém leves
Egyszerû, finom, egészséges!

Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk. A gyümölcsöt szeletekre vágjuk és cukorral 7 dl vízben megfõzzük. A lisztbõl és a vajból világos rántást készítünk.

Ezt felengedve tejjel elkeverjük, lével együtt hozzáadjuk a megfõtt almát, megsózzuk, reszelt citromhéjjal ízesítjük és 10 percig továbbfõzzük. Ezután az egészet szitán áttörjük, tejszínnel elkevert tojás sárgájával simára keverjük. Citromlével ízesítve tálaljuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

50 dkg alma
4 dkg vaj
5 dkg liszt
1/2 citrom
1 tojás sárgája
1 dl tejszín
1/2 liter tej
5 dkg cukor
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!