rss
  • Almakrém leves

  • Share on Tumblr

    Egyszerû, finom, egészséges!

    Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk. A gyümölcsöt szeletekre vágjuk és cukorral 7 dl vízben megfõzzük. A lisztbõl és a vajból világos rántást készítünk.

    Ezt felengedve tejjel elkeverjük, lével együtt hozzáadjuk a megfõtt almát, megsózzuk, reszelt citromhéjjal ízesítjük és 10 percig továbbfõzzük. Ezután az egészet szitán áttörjük, tejszínnel elkevert tojás sárgájával simára keverjük. Citromlével ízesítve tálaljuk.

    Hozzávalók:

    50 dkg alma
    4 dkg vaj
    5 dkg liszt
    1/2 citrom
    1 tojás sárgája
    1 dl tejszín
    1/2 liter tej
    5 dkg cukor


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Parasztos rántotta

    Személyenként végy 2 tojást, fél fej vöröshagymát, 4-5 dkg füstölt szalonnát, 15 dkg krumplit.

  • Gombaragu-leves

    Hozzávalók: 10-10 dkg késõi laskagomba, ízletes vargánya, kerti csiperke, 15 dkg filézett csirkemell, 2 szál sárgarépa, 5 dkg zöldborsó, 10 dkg karfiol, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 db tyúkhúsleveskocka, 1 dl étolaj, 2 dkg liszt, friss petrezselyemzöld, õrölt fehér bors, só.

  • Ananászos csirke

    Hozzávalók: étolaj: 1/2 liter, csirkemell: kb. 10 dkg, keményítõ, víz, só, ananász, cukor, ecet, na-glutamát (kínai só).

  • Csípõs barackmártásos szûzpecsenye

    Hozzávalók:

    szûzpecsenye, sertés fûszerkeverék, barackbefõtt, õrölt gyömbér, fahéj, Erõs Pista, só, méz, citrom, olaj, mogyoró, rizs

  • Baklava

    Elkészítése: A diót tálba rakjuk és hozzáadjuk a fahéjat. A réteslap mennyiséget elfelezzük. Az egyik felét lerakjuk egy tepsibe úgy, hogy a réteslapok közé olajat öntünk. Össze is ráncolhatjuk a lapokat.

  • Egytál étel báránnyal, paradicsommal és cukkínival

    Hozzávalók: 60 dkg báránylapocka, 2 evõkanál olívaolaj, só, 1 evõkanál curry, 1 nagy fej hagyma, 2,5 dl húsleves (leveskockából), 85 dkg meghámozott paradicsom, õrölt fekete bors, 1 csipet köménymag, 1 kakukkfû ág;

  • Csípõs spagetti

    Hozzávalók: 50 dkg spagetti, 4 gerezd fokhagyma, 8 szardella filé (konzerv), 4 dl olaj, fél hegyes pirospaprika, 4 evõkanál finomra petrezselyem, 4 dkg zsemlemorzsa, bors, só.

  • Spárgaleves

    Elkészítés: A spárgákat megtisztítjuk: szára végérõl a fás részt (1-2 cm) levágjuk, végérõl a vastagabb zöld héját lehántjuk (csak a végérõl), majd a spárgákat kb. 1,5-2 cm-es darabokra felvágjuk (a tetejét nagyobb darabban lehet hagyni, akkor is hamar megpuhul). Sós vízben megfõzzük, borsozzuk. Ha a spárga megfõtt, a kukoricalisztet elkeverjük kevés hideg vizzel, majd a levesbe öntjük, kicsit fõzzük. A tûzrõl levéve hozzákeverjük a tojássárgáját, majd tálaljuk.

  • Rántott gombafejek sajttal töltve

    Hozzávalók: fél kg gomba, 2 tojás, zsemlemorzsa, liszt, 10 dkg reszelt trappista, olaj.

  • Tepertõspogácsa háromszor sodorva

    Huszonöt deka finomra darált tepertõt tiz deka liszttel könnyedén elmorzsolunk, aztán összegyúrjuk és egynegyed órát hideg helyen pihentetjük.

  • Tárkonyos borjúleves

    Hozzávalók: fél kg borjúcsülök, 15 dkg sárgarépa, 8 dkg zeller, 5 g ecetben eltett tárkonylevél, 10 dkg citrom, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 6 dkg vaj, vagy margarin, 5 dkg liszt, 2 dkg só.

  • Szalonnás burgonya

    Hozzávalók: 20 dkg szalonna, 1 kg burgonya, só.

  • Fejedelmi frissensültek

    A háromféle hús használata a magyar, de fõleg az erdélyi konyha egyedülálló ételremekeit hozta létre. Évtizedekkel ezelõtt az erdélyi fatányéros a vendéglõk, éttermek egyik legnépszerûbb, legkedveltebb étele volt. Dekoratív tálalása a frissensültek uralkodójává léptette elõ, nem beszélve arról, hogy két személynek bõséges ebédet, vacsorát jelentett.

  • Grape fruit saláta

    Hozzávalók: 2 kisebb grape fruit, 2 alma, 20 dkg párizsi, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, 3 evõkanál olaj, bors, só, késhegynyi cukor.

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 ek olaj, 1 ek vaj, 1 ek só, vegeta.

  • Spárgasaláta

    Hozzávalók: spárga, szójaszósz vagy só, paradicsom, zöldpaprika, fejes saláta, citrom, olaj, borsikafû, 1/2 csomag petrezselyem.

  • Cassoulet (francia étel)

    Hozzávalók: 60 dkg disznókaraj, 30 dkg ürücomb csont nélkül, 1 db kis füstölt csülök, 20 dkg füstölt kolbász, 15 dkg húsos füstölt szalonna, 15 dkg szalonnabor, 5 dkg zsír, 60 dkg nagy szemû fehérbab, 2 fej vöröshagyma, 1 db kis sárgarépa, szegfûszeg, 2 gerezd fokhagyma, paradicsompüré, 4 dkg só, kakukkfû, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 2 szál zellerzöld, 2 dl húsleves, 12 dkg zsemlemorzsa.

  • Zöldséggel töltött karaj

    Hozzávalók:

    - 7-8 szelet sertéskaraj
    - 1-2 szál sárgarépa
    - 10-15 dkg zöldborsó
    - 1 tojás
    - 6 ek liszt
    - tej
    - sütéshez olaj
    - só
    - bors

  • Zöldséges tészta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg penne tészta
    - 1 fej hagyma
    - 15 dkg cukorborsó
    - 3 db sárgarépa
    - só
    - bors
    - oregánó
    - 1-2 db cukkini
    - 15 dkg reszelt sajt

  • Pincepörkölt vörösborral

    Hozzávalók: 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya, pirospaprika, köménymag, só.