2024.03.29. - Auguszta

Sajtos rakott karfiol

Hozzávalók: 1, 5 kg karfiol, 20 dkg sonka, 1 csomó petrezselyem, 10 dkg vaj, 4 dl tejföl, 20 dkg reszelt sajt, só, õrölt fehérbors, rozmaring, kakukkfû, 3 tojás, zsemlemorzsa.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfõzzük, lecsurgatjuk. A tojásokat keményre fõzzük, meghámozzuk, hosszában 4 felé vágjuk. Egy tûzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával. Belerakjuk a karfiolt, közé a tojásdarabokat, rászórjuk az apróra vágott sonkát és a petrezselymet. Közben sózzuk és a többi fûszerrel fûszerezzük. Rámorzsoljuk a vajat, ráöntjük a tejfölt, a tetejére szórjuk a reszelt sajtot. Étkezés elõtt a sütõben addig forrósítjuk, amíg a sajt megolvad, és pirulni kezd.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!