2024.03.29. - Auguszta

Gombás, sajtos sült tészta

Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, 30 dkg darabolt csirke- vagy pulykamell, 25 dkg sajtkrém, 1 kis pohár tejföl, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg reszelt sajt, 1 csomag tészta a család ízlése szerint, só, bors, majoránna, piros paprika, olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Olajban megpároljuk a hagymát, beletesszük a darabolt húst, sót, borsot, és mindössze 2 mokkáskanál pirospaprikát. Míg a hús fõ, a gombát szeletekre vágjuk, és egy kis olajon só és majoránna hozzáadásával megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, és együtt puhára fõzzük. Ameddig fõ a ragu, kifõzzük a tésztát. Ha a hús megpuhult, beletesszük a sajtkrémet, és még 5- 10 percig fõzzük állandó kevergetés mellett.

Levesszük a tûzrõl, és belekeverjük a tejfölt. Ha a tészta megfõtt, lecsöpögtetjük és összekeverjük a hússal és a gombával. Ezt a tésztát egy kiolajozott tepsiben megsütjük. Mielõtt még teljesen megsülne, a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és tovább aranysárgára sütjük. A hús elhagyható, ha a gomba mennyiségét növeljük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!