rss
  • Párolt sajtos paradicsom

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg reszelt sajt, 1 kg paradicsom, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, 7 dkg füstölt szalonna, 1 kanál fehérbors, szerecsendió, 1 kanál ételízesítõ, só, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 dkg margarin.

    A gerezdekre vágott paradicsomot kis serpenyõbe vagy egyéb sütõalkalmatosságba tesszük, melyet gázon vagy villanyon használhatunk. Habosra verjük a tojást, össszekeverjük a fûszerekkel, ráöntjük a paradicsomra, rá a sajtot, a tejfölt, a szeletelt szalonnát, majd lefedjük, és megpároljuk. Nagyon finom pirítóssal, de friss kenyérrel is.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túróval töltött zsemle

    Hozzávalók:

    1 db zsemle, 30 dkg túró, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 15 dkg vaj, 2 tojás, reszelt citromhéj, fél csomag mazsola

  • Sajtos csiga

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 mokkáskanál sütõpor, 15 dkg reszelt sajt, 2 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál pirospaprika, 1 dl tej.

  • Zöldséges sertésragu tésztaágyon

    Hozzávalók: 30 dkg kicsontozott sertéskaraj, 1 ek szójamártás, 1 ek édes vermut, 1 ek étkezési keményítõ, 1 szál zeller, 1/2 sárgarépa, 6 brokkoli-rózsa, 6 karfiolrózsa, 1/2 kockákra vágott paradicsompaprika, 1 kicsi, félbevágott, felszeletelt vöröshagyma, 50 dkg laposmetélt, só, 1/4 liter víz, 1/2 csirkeleveskocka, 1.5 kiskanál étkezési keményítõ.

  • Csirkemájas burgonyapogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg nyers burgonya, 25 dkg csirkemáj (szívvel együtt), 2 db egész tojás, késhegynyi sütõpor, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl tej, 1 db zsemle (vagy 1 szelet kenyér), ízlés szerint só és törött bors, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, kevés
    zsemlemorzsa.

  • Banánlikõr

    Hozzávalók: 1/2 kg banán, cukor, 250 ml tisztaszesz, 1 dl víz, rumaeszencia, fél citrom leve.

  • Afrikai tej

    Hozzávalók: 1 liter tej, 5 dkg darált mogyoró, 2-3 banán, 2 kk kakaópor, 1,5 dl tejszín, 1 tojás, cukor.

  • Téli kakaó

    Hozzávalók: 3 dl tej, 1 evõkanál kakaópor, 1 evõkanál nádcukor, 1 teáskanál nutella, tejszínhab, fahéj.

  • Hideg õszi zöldségleves

    Hozzávalók: Háromnegyed pohár uborkalé, vagy kvász, 1 kockázott fõtt sárgarépa, 3/4 pohár apró kockára vágott fõtt krumpli, 3/4 pohár apróra vágott sós gombakonzerv, 1,5 db friss kígyóuborka felkockázva, 1 pohár újhagymakarika, a lilahagyma apró kockára vágva, 1 ek kapor apró kockára vágva, 1 ek zellerlevél apróra vágva, 1 alma apró kockákra vágva, fél ek mustár, 2 keménytojás a díszítéshez.

  • Vörösboros zselé

    Hozzávalók: fél l húsleves, 2 dl vörösbor, 4 tojásfehérje, 5 dkg zselatin.

  • Joghurtos süti

    Hozzávalók: 1 pohár natúr joghurt, ugyanezzel a pohárral mérve 1 adag cukor, 2 pohár liszt, 3/4 pohár étolaj, 1/2 csomag sütõpor, 3 tojás, vegyes gyümölcs.

  • Szilvakrémleves almásan elkészítve

    Szilvakrémleves almásan elkészítveA szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni. Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel. Ha a gyümölcsök már megpuhultak, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk. Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.

  • Olasz rizsleves

    Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 15 dkg rizs, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg sárgarépa, fehérrépa, karalábé, káposzta, kelkáposzta, zeller, bab, szárnyas máj, zúza, só, bors, reszelt sajt, 5 dkg vaj, szerecsendió, zöldpetrezselyem.

  • Jeges erdei gyümölcstea málnával

    A már korábban elkészített, lehûtött gyümölcsteába tegyünk 1 kiskanál vaníliáscukrot és 2 -3 szem málnát vagy szedret. Jégkocka hozzáadása után a poharat friss eperrel díszítsük.

  • Vöröshagyma sóban

    Hozzávalók: 1 kg vöröshagyma, 30 deka só.

  • Baracklekváros derelye (Baracklekváros barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, baracklekvár, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Rakott tök

    Rakott tökA tököt meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, és meghintjük zsemlemorzsával. Az aljára beleteszünk egy sor tököt, megsózzuk és egyenletesen elosztjuk rajta a kis darabokra vágott füstölt sajtot. Meghintjük zsemlemorzsával és rátesszük a következő réteg tököt. Sózzuk, majd a hagymát -vékony karikákra vágva-szétterítjük rajta. Újabb adag zsemlemorzsa következik. A tejfölt elkeverjük az egész tojásokkal és az apróra vágott kaporral. Ezt a keveréket rálocsoljuk a már összerakott tökre.

  • Rumos meggy szárastól

    Hozzávalók: 2 kg meggy (szárastól), fél kg cukor, fél liter rum.

  • Apró kakaós csiga leveles tésztából

    Apró kakaós csiga leveles tésztábólA leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd vékony téglalapokat nyújtunk. Egy szilikon ecsettel megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaó és cukor keverékével. Bejglihez hasonlatos módom, hosszabbik oldalánál foga feltekerjük, és vajas késsel kb. két cm széles darabokat vágok. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket kis ráhagyással, egy kevéske olvasztott vajjal lekenjük a tetejüket, és 180 fokos sütőben, légkeverésen 12-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süljön túl, mert akkor nagyon kiszárad.

  • Ecetes babsaláta

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt bab, 2 fej hagyma, 1 mk só, 1 ek cukor, 2 kanál 20 %-os ecet, 1 deci víz, késhegynyi törött bors.

  • Füstölt pulykamellsaláta

    Hozzávalók 4 szemályre: 500 g fõtt,füstölt pulykamell, 800 g póréhagyma, 1 db citrom leve, só, bors, cukor, 50 ml citromos olívaolaj, pár csepp balzsamecet.