2024.04.19. - Emma

Juhtúrós lángos

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1,2 kg fõtt burgonya, 1,5 dl olaj, 2 dkg élesztõ, 3 dkg cukor, 2 dl tej, kevés só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A töltelékhez: 25 dkg juhtúró, 1 dl tejföl, 1 csokor kapor.

A megtisztított, megmosott burgonyát sós vízben megfõzzük. Leszûrjük és forrón áttörjük. Az élesztõbõl kevés cukorral, langyos tejjel és liszttel kovászt készítünk. Langyos helyen megkelesztjük, a liszthez hozzátesszük a burgonyát, a megkelt kovászt beleöntjük, sózzuk, és annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy kenyértészta keménységû legyen. Jól eldolgozzuk, gyúrjuk, majd liszttel megszórva, tetejét letakarva, langyos helyen kelesztjük.

Ha megkelt lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságra nyújtjuk és tetszés szerinti formára szaggatjuk. Mielõtt a forró zsírba tesszük két-három helyen késsel bevagdossuk. Mindkét oldalát pirosra sütjük az olajban. A friss juhtúrót egyenletesen rákenjük a lángosokra, meglocsoljuk 1 dl tejföllel megszórjuk a finomra vágott kaporral. A lángosokat félbehajtjuk és kissé összenyomkodjuk. Tûzállótálon vagy bevonatos tepsiben 5-10 percre a sütõbe tesszük.

Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!