2024.03.29. - Auguszta

Ciprusi húsvéti leves

Hozzávalók: 80 dkg bárányhús csonttal, 2 liter víz, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 3 zellerszár, 1 csokor petrezselyem, 10 dkg rizs, 3 tojássárgája, 1 evõkanál finom kukoricaliszt, 1 csésze tej, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A bárányhúst megmossuk, lefejtjük a csontról, és nagyobb kockákra vágjuk. A húst a csonttal együtt nyeles lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. A hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, és az aprított zellerszárral együtt a levesbe tesszük. Nagy lángon fõzzük, amíg felforr, majd csökkentjük a lángot, és alkalmanként lehabozzuk a leves tetejét. Fedõ alatt 1 órát fõzzük, majd hozzákeverjük a szétválogatott, megmosott rizst, az apróra vágott petrezselymet, és még 25 percig fõzzük, amíg a rizs teljesen meg nem puhul. Ha elkészült a leves, kiszedjük belõle a csontokat.

Tálalás elõtt kikeverjük a tojássárgákat a kukoricaliszttel, a tejjel, amíg egyenletes sûrûségû nem lesz, majd hozzákeverjük a leveshez, és fedõ nélkül 5 percig fõzzük. Utána lehúzzuk a levest a tûzrõl, és folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk a citromlevet, ízlés szerint sóval, frissen õrölt fekete borssal ízesítjük, majd tányérokba szedve azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!