2024.04.25. - Márk

Túrótorta

Hozzávalók: 10 dkg(6-8 darab) zabpelyhes sütemény vagy keksz, 2 evõkanál olvasztott vaj vagy margarin, 10 dkg alacsony zsírtartalú túró, 2 tojásfehérje, 1 kávéskanál vaníliaesszencia, 1 negyed kávéskanál mandulaesszencia, 3 evõkanál méz, a díszítéshez friss gyümölcs (mandarin, kiviszeletek bogyós gyümölcsök)
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés: Kenjünk ki olajjal egy 20-25 m-es tortaformát. Robotgéppel keverjük össze a süteményeket és a vajat, amíg az morzsássá nem válik. A keveréket terítsük a forma aljára és oldalára, majd hûtsük le. Az összekevert túróval, tojásfehérjékkel, a vanília- és mandulaesszenciával, valamint a mézzel töltsük meg a tortaformát. Elõmelegített (160 fokos)sütõben süssük a süteményt kb. 30 percig.

Hûtsük le, tálalás elõtt díszítsük a friss gyümölccsel.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!