2024.04.24. - György

Tõkehalszeletek bazsalikomos fokhagyma-mártással

Hozzávalók 4 adaghoz: 45 dkg tõkehalszelet, 2 kávéskanál olívaolaj, 2 kávéskanál frissen facsart citromlé, 5 dkg friss bazsalikom.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés: Melegítsük elõ a sütõt. Dörzsöljük be a halszeleteket mindkét oldalon olajjal. A kb.2 és fél cm vastag szeletek mindkét oldalát süssük 5-5 percig, amíg teljesen meg nem puhulnak. Adjuk a maradék olajhoz a citromlevet, a bazsalikomot és robotgéppel keverjük össze krémszerû péppé. Tálalás elõtt kanalazzuk a forró halakra.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!