rss
  • Brokkolis sajtos polentás pizza

  • Share on Tumblr

    Húsz perc alatt varázsolhatsz magadnak egy formabontó pizzát, ha az alábbi receptet követed.

    Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 1/2 kg elõre megfõzött polenta, vagyis kukoricakása, 3/4 csésze lefölözött ricotta sajt, 1/4 csésze frissen õrölt parmezán, 1 teáskanálnyi frissen reszelt citromhéj, õrölt feketebors, olivaolaj, 1 nagy lukullusz-paradicsom.

    Elsõ lépésben melegítsd elõ a sütõt, majd öntözd meg a pizzasütõtepsit olivaolajjal, a tepsi közepére helyezz el egy adag polentát, majd eköré terítsd a maradékot koncentrikus kör alakban úgy, hogy kicsit fedjék egymást. A polentát szórd meg olivaolajjal, majd helyezd a sütõbe öt percre vagy amíg át nem forrósodik. Amíg melegszik a polenta, egy közepes méretû mikrózható edényben keverd össze a brokkolit két evõkanál vízzel, fedd le alufóliával, de egy részét hagyd lefedetlenül, hogy a gõz távozhasson.

    Forrósítsd a brokkolit a mikrosütõben magas fokozaton 3 percig, majd csöpögtesd le róla a vizet. Egy kisebb edényben keverd össze a ricottát és a parmezánt, a citromhéjat és 1/8 evõkanál borsot. A brokkolit helyezd a polentára, majd kanalazd rá a sajtkeveréket, és szórd meg a felaprított paradicsommal. Süsd az egészet további egészet 3-5 percig.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ribizlis vaníliakocka

    Hozzávalók:

    A tésztához: 25 dkg sütõmargarin; 20 dkg ribizli; 1 csomag vaníliás cukor; 15 dkg porcukor; 3 dl tej; 2 evõkanál kristálycukor; 1 csomag vanília ízû pudingpor; 1 db kakaós piskótalap A díszítéshez: tejszínhab; mandulaforgács

  • Cigánypecsenye roston

    A tarjaszeleteket kissé kiverjük sóval, õrölt borssal és zúzott fokhagymával vastagon bedörzsöljük. Ráöntjük az olajat meg a bort és hûvös helyen, néhány órán át érleljük.

  • Orsótészta padlizsánnal

    Hozzávalók: 50 dkg orsótészta, só, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olívaolaj, 2 kis doboz paradicsom, bors, 2 db kisebb padlizsán, 20 kis mozzarellagolyó, bazsalikomlevél a díszítéshez.

  • Grillezett alma

    Hozzávalók 4 személyre: 4 db nagyobb alma, 150 g championgomba, 250 g sárgabarack, 200 g füstölt sajt, 40 g vaj, só, õrölt fahéj.

  • Paradicsomleves

    Az érett piros paradicsomot széttördeljük, miután elõzõleg megmostuk s zöld petrezselyem és egy kis fej vereshagymával kevés vízzel tûzhelyre tesszük.

  • Csokis-kókuszos keksz

    Hozzávalók: 1 és 2/3 pohár (250 ml-es) liszt, 1 teáskanál sütõpor, 0,5 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 20 dkg margarin, 3/4 pohár barna cukor, 1/3 pohár kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 2 tábla tejcsokoládé, 1 pohár kókuszreszelék, 1 pohár durvára összetört dió.

  • Hagyományos krumplifõzelék

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 dl tejföl, só, majoránna, ecet, cukor, liszt, zsír.

  • Tejes bodzaital

    Elkészítés:

    A tejet felforraljuk, leöntjük a virágokat. Állni hagyjuk, míg a tej langyosra hûl, majd leszûrjük. Ízlés szerint mézzel édesítjük.

  • Vadas csirke

    Hozzávalók: 4 csirkemell, vagy 8 kicsi comb, 3 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 kis zeller, karalábé, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1-2 ek liszt, 2 pohár kefir, 7-8 babérlevél, ételízesítõ por, borsikafû, 2 ek mustár, 2 ek kristálycukor, 1 mk Piros Arany krém, citromlé, só.

  • Hideg sárgadinnyeleves

    Hozzávalók: 1 cukordinnye, 4 dl joghurt, 2 dl tejföl, 5 ek cukor, csipetnyi só.

  • Tonhalas falatok

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg élesztõ, 80 ml langyos tej, 1 csipetnyi cukor és só, 2 tojás, 1 tk olaj, 30 dkg friss tonhal, ½ dl szójaszósz, 1 tojás, só, szezámmag, chili tálaláshoz ázsiai szósz, mango chutney.

  • Dinnye-Campari satáta

    Hozzávalók: 1 cukordinnye, 1 dl Campari Bitter, frissen õrölt bors, csipetnyi só, 2 mentalevél.

  • Almás rétes töltelék

    Hozzávalók: 1,5 kg reszelt alma, 10 dkg zsír, 5 dkg dió, 10 dkg cukor, 1 g fahéj, 30 dkg liszt, 1 g só, 1 db tojás.

  • Ínyenc mártás

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 dl vörösbor, 1 szelet kenyér, fél húsleveskocka, 1 dl tejföl, 3 evõkanál olaj, késhegynyi õrölt fahéj, kevés mustár, 1 teáskanál bor- vagy gyümölcsecet, só és törött bors ízlés szerint, 1 csokor zöldpetrezselyem.

  • Rakott pacal camembert-rel

    Hozzávalók: 1 kg tisztított, fagyasztott pacal, 25 dkg Tihany camembert, 2 tojás, só, durvára õrölt bors, 1 fej hagyma, 2 ek olaj, ételízesítõ, egy csokor vágott petrezselyemzöld.

  • Gyros (egy baráti vacsorához)

    Hozzávalók: 10 kg birka szelethús, 3 zacskó görög fûszerkeverék (pl. Kotányi), fél liter olaj, só.

  • Erdei szamócadzsem

    Hozzávalók: erdei szamóca, cukor (1kg gyümölcshõz 55-70 dkg cukor kell ízlésünknek megfelelõen).

  • Kelbimbó leves

    Hozzávalók:


    50 dkg kelbimbó, 5 dkg húsos szalonna, 10 dkg füstölt kolbász ( vagy 2 db virsli), 4 dkg vaj, liszt, 4 dl tejföl, só, szerecsendió, õrölt bors, kakukkfû, 1 kis marék eperlevél tészta

  • Õszibarackleves

    Hozzávalók: 4 személyre 600 g õszibarack, 25 g liszt, 1 pohár barackos joghurt, 1/2 db citrom, fahéj, szegfûszeg, cukor, só.

  • Tojásos padlizsános lecsó

    Hozzávalók: 1 kg érett paradicsom, 1 db padlizsán, 1 kg paprika, 2 fej hagyma, 10-12 db tojás.