2024.03.29. - Auguszta

Brokkolis sajtos polentás pizza

Húsz perc alatt varázsolhatsz magadnak egy formabontó pizzát, ha az alábbi receptet követed.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 1/2 kg elõre megfõzött polenta, vagyis kukoricakása, 3/4 csésze lefölözött ricotta sajt, 1/4 csésze frissen õrölt parmezán, 1 teáskanálnyi frissen reszelt citromhéj, õrölt feketebors, olivaolaj, 1 nagy lukullusz-paradicsom.

Elsõ lépésben melegítsd elõ a sütõt, majd öntözd meg a pizzasütõtepsit olivaolajjal, a tepsi közepére helyezz el egy adag polentát, majd eköré terítsd a maradékot koncentrikus kör alakban úgy, hogy kicsit fedjék egymást. A polentát szórd meg olivaolajjal, majd helyezd a sütõbe öt percre vagy amíg át nem forrósodik. Amíg melegszik a polenta, egy közepes méretû mikrózható edényben keverd össze a brokkolit két evõkanál vízzel, fedd le alufóliával, de egy részét hagyd lefedetlenül, hogy a gõz távozhasson.

Forrósítsd a brokkolit a mikrosütõben magas fokozaton 3 percig, majd csöpögtesd le róla a vizet. Egy kisebb edényben keverd össze a ricottát és a parmezánt, a citromhéjat és 1/8 evõkanál borsot. A brokkolit helyezd a polentára, majd kanalazd rá a sajtkeveréket, és szórd meg a felaprított paradicsommal. Süsd az egészet további egészet 3-5 percig.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!