rss
  • Vargabéles

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg metélt tészta, 50 dkg tehéntúró, 30 dkg cukor, 3 tojás, 3 dl tejföl 5-5 dkg mazsola és vaj, 2 csomag réteslap, reszelt citromhéj.

    A tésztát kifõzzük és leszûrjük. Az áttört túróhoz hozzáadjuk a tojás sárgákat, a tejfölt és a mazsolát, reszelt citromhéjjal és cukorral ízesítjük. Simára keverjük, beletesszük a tésztát, majd a habbá vert tojásfejét.

    Egy magas falú tepsit kivajazunk, és réteslappal kibéleljük. Beleöntjük a túrótölteléket, és befedjük a maradék réteslappal. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, és közepes hõmérsékletû sütõben 30 percig sütjük.

    Kockára vágjuk, és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Beach Beauty

    Az összetevõket - a tonic kivételével - shakerben összerázzuk, majd egy pohárba jégre szûrjük, végül felöntjük a tonickal, és lazán megkeverjük.

  • Citromfelfújt

    4 kis agyag sütõformát kivajazunk, az aljukat és a széleiket cukorral meghintjük, majd a fölösleget lerázzuk róluk. A citromhéjat finomra reszeljük. A citrom levét kinyomjuk, negyed kávéskanálnyit félreteszünk, a többit az aromával összekeverjük. 4 evõkanál tejet félreteszünk, a többit felforraljuk.

  • Zsályás paradicsom

    Hozzávalók: szép zsályalevelek, érett paradicsom, fogvájó.

  • Tejes-habos eperturmix

    Hozzávalók: 100 g érett eper, vagy eperbefõtt, 1 evõkanál citromlé, 1 evõkanál méz, 1 dl behûtött tej, 1/2 dl behûtött tejszín, 1 kisebb kivi, 1-2 citromfû levélke.

  • Cézár saláta

    Hozzávalók: 40 dkg csont és bõr nélküli fõtt tyúkmell, 1 fej vöröshagyma, 2 kemény tojás, 2 evõkanál olajbogyó, 2 zöldpaprika, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 2 evõkanál borecet, 4 evõkanál olaj, 1 csokor snidling, só (ízlés szerint), törött fekete bors.

  • Meggyes szarvacska

    Hozzávalók: 20 dkg szarvacskatészta, fél liter meggybefõtt vagy jó érett friss meggy, 4 tojás, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj (vagy margarin), a meggy édességétõl függõen cukor, kevés só a tészta fõzéséhez; a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa;

  • Vörösboros-édes lila káposzta

    Hozzávalók: kisebb fej lila káposzta, 1 vöröshagyma, 2 evõkanál balzsamecet, 2 nagy alma, 2 evõkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl vörösbor, só, bors.

  • Császárgulyás

    Hozzávalók: 60 dkg borjúcomb v. lapocka, 10 dkg csemege szalonna, 1 nagy fej hagyma, só, 1 késhegynyi fehérbors, 1/2 citrom, 1 evõkanál kapribogyó, 4 dl húsleves, 1,5 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, csipetnyi cukor.

  • Indiai rizs

    A rizst szûrõben öblítsd le, csorgasd le, s hagyd megszikkadni. A vöröshagymát reszeld meg, s keverd bele a felhevített vajba. Egy-két perc múlva add hozzá a rizst, s - idõnként megkeverve - addig melegítsd, amíg nem válik üvegessé.

  • Töltött csirkemell

    Hozzávalók:

    4 pici csirkemell (vagyis 2 egész), 8 vékony szelet sonka, 10 deka morzsálódós frisssajt, 2 szem aszalt paradicsom, néhány levélke zsálya, olívaolaj, bors, fürtös miniparadicsom, 1 kanálka zsályaméz (jó ha van, de nem ettõl függ a dolog sikere), tej, zsálya, só, paradicsomsûrítmény

  • Lazacos tésztasaláta

    Hozzávalók: 1/4 csomag spagetti tészta, füstölt lazac, 5 dkg gépsonka, 4 db csemege uborka, 1 kisebb alma, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, tejföl, majonéz, bors, 1 ek. mustár, pár csepp citromlé, kevés cukor.

  • Párolt sajtos paradicsom

    Hozzávalók: 20 dkg reszelt sajt, 1 kg paradicsom, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, 7 dkg füstölt szalonna, 1 kanál fehérbors, szerecsendió, 1 kanál ételízesítõ, só, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 dkg margarin.

  • Báránysült zöldbabbal

    Hozzávalók 4 személyre: 700 g zöldbab, só, 1 cs. csombor, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 8-12 szelet bárányborda, bors, 1 ek. liszt, 4 ek. olívaolaj, 2 ág rozmaring, 2 babérlevél, 1-2 ek. ecetben eltett zöldbors, 1 ek. vaj.

  • Indonéz Sajtmártás

    Végy hozzá 2,5 dl tejszínt, 3 dkg krémsajtot és 1 kávéskanál curryt.

  • Gyümölcsfõzelék

    Hozzávalók:

    - 2 marék piros ribizli
    - 4 marék fekete meggy
    - 3 marék fekete cseresznye
    - kevés víz
    - cukor ízlés szerint
    - 3 dl natúr joghurt
    - 1 csomag epres pudingpor
    - pár csepp vaníliaaroma

  • Szalonnás karfiol

    Hozzávalók: 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!), 1 dl tejföl, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Párizsi túrógombócszeletek

    Hozzávalók: 75 dkg túró, 6 db tojás, 14 dkg búzadara, 10 dkg liszt, 5 dl olaj, 2 dkg só.

  • Szalvétagombóc (Serviettenknödel)

    Hozzávalók: 300 g zsemle kenyér vagy héj nélküli fehér kenyér, 40 g derített vaj, 300 g liszt, 3 db tojás, 250 ml tej, 60 g olvasztott vaj, só.

  • Sült kukorica

    Hozzávalók: kizárólag nagyon zsenge, vékonyka, tejes kukoricacsövek tetszés szerinti mennyiségben, ízlés szerint só.

  • Rakott burgonya fûszerekkel

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, 1 kis doboz paradicsompüré, 5 dkg vaj, 1 kg burgonya, szerecsendió, babérlevélpor, só, feketebors, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj.