rss
  • Vargabéles

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg metélt tészta, 50 dkg tehéntúró, 30 dkg cukor, 3 tojás, 3 dl tejföl 5-5 dkg mazsola és vaj, 2 csomag réteslap, reszelt citromhéj.

    A tésztát kifõzzük és leszûrjük. Az áttört túróhoz hozzáadjuk a tojás sárgákat, a tejfölt és a mazsolát, reszelt citromhéjjal és cukorral ízesítjük. Simára keverjük, beletesszük a tésztát, majd a habbá vert tojásfejét.

    Egy magas falú tepsit kivajazunk, és réteslappal kibéleljük. Beleöntjük a túrótölteléket, és befedjük a maradék réteslappal. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, és közepes hõmérsékletû sütõben 30 percig sütjük.

    Kockára vágjuk, és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyümölcsös joghurttorta

    A három tojásból a lisztbõl és a cukorból készíts piskótatésztát. Egy magas szélû tortaformát kenj ki margarinnal , ebbe tedd a tésztát és süsd ki. (A tésztát a formában hagyd kihûlni!) A zselatinport keverd el 4 dl vízzel és forrald fel. A gyümölcsöt tisztítsd meg, kockázd fel, a kekszet is darabolt fel, s ezeket keverd össze a joghurttal. Adj hozzá porcukrot, s keverd hozzá a kihûlt zselatin oldatot. Ezt a masszát terítsd el a piskóta tetején, s a tortát tedd hûtõbe, hogy megdermedjen.

  • Gyümölcshabkrémek

    A következõ gyümölcsvelõk verhetõk könnyen habbá: az alma, a málna, a ribiszke és az ananászbarack passzírozott anyaga. E gyümölcsfélékbõl elõállított habokat levelestésztából készült lapok vagy piskótalapok közé szokták tölteni, majd 4.5-5 dkg-os szeletekre darabolni.

  • Gesztenyerudak

    Hozzávalók: 15 dkg RÁMA margarin, 15 dkg cukor, 25 dkg gesztenye massza, 10 dkg darált keksz, 3 ek rum, kevés tej, (kakaó, vagy csokoládé).

  • Bolognai leves

    Hozzávalók:

    3 db húsleveskocka,3 dkg vaj,3 dkg liszt,10 dkg spagetti,1 dl tejföl,2 dl tejszín,2 db tojássárgája,12 dkg Pannónia sajt,õrölt fehér bors, só

  • A 100 magyar bor 2010

    November 11-én jelent meg a Népszabadság TOP 100 Magyar Bor címû kiadványa, amely idén is sorra veszi a méltán díjnyertes, kategóriájában kiemelkedõ borászati remekeket.

    Az évrõl évre megjelenõ magazin korábbi koncepcióját a szerkesztõk részben követték, részben megváltoztatták. A TOP 100 kiadvány minõsítõ kóstolásán eddig csakis olyan borok szerepeltek, amelyek rangos versenyeken már az élmezõnyben végeztek. Ebben az évben azonban e tételek mellett a felkért szakértõk további, általuk egyedinek tartott borokat is nevezhettek, ugyanakkor egy-egy pincészettõl legfeljebb két nevezés érkezhetett.

  • Meggyes-cappuccinos szelet

    Meggyes-cappuccinos szeletA tojásokat és a porcukrot konyhai robotgéppel habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, pudingport és a sütőport, hozzáadjuk az olajat, és óvatosan összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített (légkeverésen) sütőben 15 perc alatt megsütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tepsiből kivéve lehúzzuk róla a papírt. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni. A meggy levét leöntjük, és egy kevéske vízzel felhígítjuk. A pudingport hozzáadjuk, először hidegen simára keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.

  • Lottó-tészta

    Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg zsír, 10 dkg cukor, 3 tojás, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, citrom reszelt héja és leve, tej, kakaópor, meggy, 20 dkg porcukor, 16 dkg darált dió.

  • Fokhagymás gombasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg gomba, 2 dl majonéz, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 2 evõkanál borecet, só, törött bors (ízlés szerint).

  • Gombás melegszendvics

    Hozzávalók: 4 ek. olaj, 5 dkg szeletelt császárszalonna, 1 közepes fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 1 csapott kk. só, 1 mk. bors, 4 gerezd fokhagyma, 1 cs. petrezselyemzöld, 3 tojás, 5 dkg reszelt sajt, 10 szelet négyzet alakú szendvicskenyér.

  • Császármorzsa

    Hozzávalók: 30 dkg búzadara, 10 dkg margarin én olajjal szoktam, 5 dl tej, 8 dkg kristálycukor, só, 3 db tojás, mazsola, 1 citrom, lekvár.

  • Csirkesaláta

    Hozzávalók:

    - maradék sült csirkemell
    - 3-4 levél medvehagyma
    - 1 nagy pohár joghurt
    - 1 db kígyóuborka
    - 2 db paradicsom
    - 1/2 fej saláta
    - 2 db paprika
    - 1 db hegyes erõs paprika
    - 1 csokor piros retek
    - olívaolaj
    - só
    - õrölt fehérbors

  • Lángoló mandulás palacsinta

    Hozzávalók: 20 db édes palacsinta, 15 dkg darált mandula, 2,5 dl tej, 8 dkg cukor, 1,5 dl csokiöntet (kész), 0,8 dl Rum + 0,03 dl Amaretto.

  • Krémsajtos tészta

    Hozzávalók: 30 dkg kagylótészta, 1 kis fej hagyma, kis darab vaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, õrölt bors, 20 dkg tejszínes krémsajt, 5 dkg kemény sajt, 0,5 dl tejszín, 1 paradicsom, só.

  • Hátszín párolva

    Hozzávalók: 60-80 deka hátszín, egy kis zöldség, vöröshagyma, néhány szem bors, 1 babérlevél, 2 evõkanálnyi mustár, fehér borecettel ízesítve.

  • Májusi desszert

    Hozzávalók: 50 dkg száras, korai cseresznye, 2 db egész tojás, 20 dkg finomliszt, 2-2,5 dl tej, evõkanálnyi meggylekvár, evõkanálnyi kristálycukor, mokkáskanálnyi törött fahéj, csipet só, 4 szem összetört szegfûszeg;

  • Hortobágyi tepertõs rudak

    Hozzávalók 4 személyre:

    50 dkg liszt, 10 dkg zsír, 2 tojás, 25 dkg vagdalt tepertõ, tejföl, 1 cs. sütõpor, só.

  • Töltött lángos

    Töltött lángosAz élesztőt egy kis cukorban és langyos tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit jó alaposan összedolgozzuk, hogy a tészta jó egyenletes legyen. Ha ez megvan, letakarva egy órát pihentetjük. A tésztát kisebb darabokra felosztjuk, majd a darabokat jó vékonyra kinyújtjuk (ovális alakúra), kb. 2-3 milliméternél ne legyen vastagabb, mert sütés közben még dagad. A kinyújtott tészta egyik felét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rápakoljuk a feltéteket, a másik felét ráhajtjuk és a szélét jó alaposan összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon ki sütés közben. Forró olajban pár perc alatt kész is van.

  • Extra fasírt zabpehellyel

    Hozzávalók: 15 dkg zabpehely, maradék fõtt burgonya, kevés reszelt sárgarépa, szeletelt hagyma, reszelt fok­hagyma, 1 szelet száraz kenyér, zöldséglevél, só.

  • Zöldségleves

    Három személyre egy liter vizet tegyünk a fazékba forrni; adjunk bele sót és borsot. Egy kanál zsirba piritsunk lisztet, ugy, hogy a rántás inkább zsíros, mint lisztes legyen; ha szép vörösre pirult, öntsük a rántást a forró fûszeres vizbe.

  • Sonkás-tejszínes rakott tészta

    Sonkás-tejszínes rakott tésztaA hagymát és a sonkát apróra felkockázzuk. A kettőt összekeverjük. Tejszínt öntünk ki egy tálba, hozzáadjuk az összetört fokhagymákat, a borsot és az ételízesítőt, majd beleöntjük a vizet is. A pennét (vagy más tésztát) egy közepes jénaiba tesszük, majd a tejszínes keveréket ráöntjük. Hozzáadjuk a hagyma és sonka keverékét és a jénait alufóliával letakarjuk. A jénait forró sütőbe toljuk és nagy lángon 10 percig benntartjuk. Majd kivesszük, tetejét levéve átkeverjük, megforgatjuk és visszatakarva ismét berakjuk a sütőbe. Most még 25-30 percig ,,főzzük".