Hozzávalók: 30 dkg metélt tészta, 50 dkg tehéntúró, 30 dkg cukor, 3 tojás, 3 dl tejföl 5-5 dkg mazsola és vaj, 2 csomag réteslap, reszelt citromhéj.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tésztát kifõzzük és leszûrjük. Az áttört túróhoz hozzáadjuk a tojás sárgákat, a tejfölt és a mazsolát, reszelt citromhéjjal és cukorral ízesítjük. Simára keverjük, beletesszük a tésztát, majd a habbá vert tojásfejét.
Egy magas falú tepsit kivajazunk, és réteslappal kibéleljük. Beleöntjük a túrótölteléket, és befedjük a maradék réteslappal. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, és közepes hõmérsékletû sütõben 30 percig sütjük.
Kockára vágjuk, és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!