2024.04.20. - Tivadar

Kávés ír krémlikõr

Hozzávalók: 2,5 dl tejszín, 3 tojás sárgája, 7 dkg kristálycukor, 12 dkg fehér csokoládé, 1,5 dl ír krémlikõr.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojás sárgáját a cukor harmadával habosra kikeverjük. A cukrot annyi vízzel, amennyi ellepi, sziruppá fõzzük. A szirupot hozzákeverjük a habos tojássárgájához, és kihûlésig keverjük. A fehér csokoládét felmelegítjük, majd 1 kanállal teszünk bele a tojásos alapból. Mikor ezzel fellazítottuk, apránként hozzáadjuk az egészet. A habbá vert tejszínt is a csokoládékrémhez keverjük, végül belecsorgatjuk a krémlikõrt. A cukrot összekeverjük a zselatinnal, majd a forrásban lévõ kávéhoz keverjük. Felforraljuk, és kézmelegre visszahûtjük. Rétegenként poharakba töltjük, az egyes rétegeket hagyjuk dermedni.

Kellemes italozást!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!