2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Bab kolbásszal és káposztával

Hozzávalók: 1 doboz babkonzerv, 10 dkg füstölt kolbász felszeletelve, 1/2 fej vöröshagyma felkockázva, 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva, 3 ek paradicsomsürítmény, só, 10 dkg káposzta kockákra vágva, 3 ek olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Vágjuk kockákra a hagymát, a fokhagymát, pirítsuk meg 2 perc alatt 1 ek olajon egy lábasban. Közben vágjuk kockákra a káposztát. Vágjuk szeletekre a kolbászt. Tegyük rá a hagymára és pirítsuk további 2 percig. Közben egy másik lábasban keverjük össze a káposztát az olajjal, kevés sóval és közepes lángon kezdjük el pirítani.

Öntsük rá a levétõl megszabadított babkonzervet a kolbászra, tegyük rá a paradicsompürét is, valamint 1,5 dl vizet és sózzuk meg. Forraljuk fel, néha keverjük meg, fõzzük 5 percig. Közben pirítsuk tovább néha megkeverve és fedõvel lefedve a káposztakockákat. Kb. 10 perc alatt karamellizálódik némileg, nem kell, hogy puha legyen. Kész a két fogásos, zöldségekkel teli ebéd 15-20 perc alatt!

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!