2024.04.24. - György

Olasz pulykamell cukkinis rizzsel

Hozzávalók: (4 személyre): 60-70 dkg. pulykamell, 2 csomag mozarella sajt, 0,5 kg paradicsom, só, kakukkfû, bazsalikom, kevés olíva olaj. A zukkinis rizshez: 1 zacskó gyors rizs, 25 dkg cukkini, kevés olaj, vagy margarin.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pulykamellet kb. 1-1,5 cm vastag szeletekre szeleteljük, a paradicsomot és a mozarellát felkarikázzuk. Egy tepsit vagy tûzálló tálat vékonyan kikenünk olíva olajjal. Belefektetjük a pulykamell szeleteket, szépen egymás mellé, ízlés szerint megsózzuk.

Beborítjuk a mozarella, majd a paradicsom karikákkal. Csöppet megsózzuk a paradicsom szeleteket is. Majd bõven megszórjuk kakukkfûvel és bazsalikommal. Betesszük a sütõbe, s közepes hõmérsékleten, kb. 180 fokon 40-50 percig, lefedés nélkül sütjük.

A rizst az elõírásos módon megfõzzük. A zsenge cukkini két végét levágjuk, és héjástól felkarikázzuk. Egy serpenyõbe kevés olajat teszünk, s megpároljuk benne a zukkinit, enyhén megsózva. Hozzátesszük a fõtt rizst a cukkinihoz és pár percig összemelegítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!