2024.04.25. - Márk

Pizzatészta

Hozzávalók (egy kb. 32 cm átmérõjû sütõformához): 2 dkg élesztõ, 1 db kockacukor, 1,5 dl tej, 1,3 pohár liszt, 3 ek. olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az élesztõt elmorzsoljuk cukros, langyos tejjel, kevés liszttel kovászt készítünk. Ha megkelt a kovász, egy mély tálban összedolgozzuk a liszttel és az olajjal. A tésztát cipóvá gyúrjuk, olajjal megkenjük, és meleg helyen hagyjuk tovább kelni.

Ha a tészta kétszeresére dagadt, kinyújtjuk. Kikent kerek sütõformába teszzük úgy, hogy a tésztából a forma peremére is jusson. Megkenjük a pizzaszósszal (esetleg tejföllel), rátesszük a kiválasztott feltétet (sonka, gomba, kolbász, szalonna, zöldségek stb.). A sajtot tetszés szerint tehetjük közvetlenül a szószra vagy a feltétek tetejére egyaránt. Elõmelegített sütõben készre sütjük.

Olaszos pizzasütést!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!