2024.04.20. - Tivadar

Vegyes rizstál csirkével

Hozzávalók: 5 pohár rizs, 60 dkg csirkehús, 5 dkg sonka, 5 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 paprika, 1/2 l tyúkhúsleves, 41/2 doboz konzerv borsó, só, bors, ételízesítõ.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõkészítjük a hozzávalókat: a húst kockázzuk fel, és a zöldségeket is aprítsuk fel. A hagymát pirítsuk le olajon, adjuk hozzá az összetört fokhagymát is. Ha lepirult, hozzáadhatjuk a felkockázott húst, illetve a sonkadarabokat. Pirítsuk tovább a húst kifehéredésik, s ezután hozzáönthetjük a rizsát is. ha jól összekevertük a hozzávalókat, öntsük rá húslevest, hogy teljesen ellepje, s hagyjuk párolódni 20 percig. Ha már a rizsa felszívta a húslevest, hozzáönthetjük a maradék zöldségeket: s zöldborsót, illetve a felkockázott paprikát is. Ha elkészült az étel, díszítésként vágjunk rá a tetejére egy-egy félbevágott paradicsomot.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!