rss
  • Leves sült zöldségekbõl

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 dl Bertolli Extra Vergine Originale olívaolaj, 1 db kisebb méretû sütõtök, 2 szál sárgarépa, 1 db karlábé, 1 szál petrezselyemgyökér, 2 kis darab póréhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 kisebb zellergumó, 3 db babérlevél, 4 ág kakukkfû, 3 szál rozmaring, só, bors.

    loading...

    A zöldségeket tisztítsuk meg, szeleteljük fel és tegyük egy nagy tálba. Locsoljuk meg az olívaolajjal, adjuk hozzá a babérlevelet, morzsoljuk rá a rozmaringot és a kakukkfüvet. Keverjük össze, majd az egészet borítsuk egy nagy tepsibe. Érdemes a tepsi aljára egy sütõpapírt tenni, így nem ragad majd le. Tegyük 180-190 °C-os sütõbe és pirítsuk 40-50 percig.

    Ha elkészült, lapátoljuk egy nagy fazékba, öntsünk rá 2-3 liter zöldséglevest vagy vizet és 2-3 darab zöldségleveskockát, sóval és õrölt borssal ízesítsük. Fõzzük 10 percig, vegyük ki belõle a babérlevelet és kézi mixerrel pürésítsük.

    Forrón leveses tálkákba tálaljuk, tetejét díszíthetjük kevéske tejföllel és friss kakukkfûvel.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyümölcsös süti

    Hozzávalók: 4 egész tojás, 4-5 evõkanál liszt, 1 csomag sütõpor, 2-3 dl tejföl, 4 kanál cukor, 2 vaniliáscukor, 5 dkg olvasztott vaj, fahéj - nagyon fontos -,citromlé.

  • Szarvasszeletek villa franca modra

    Hozzavalok:
    800 g kicsontozott szarvasgerinc,
    1 evokanal mustar,
    2 dl olaj,
    2 dl szaraz vorosbor,
    50 g fustolt szalonna,
    1 kis fej hagyma,
    400 g erdei gomba,
    1 nagy csokor petrezselyem,
    4 tojas,
    2 evokanal paradicsompure,
    1 kaveskanal liszt,
    so, bors, 1-1 mokkaskanal majoranna es kakukkfu,
    ribizli vagy szilvabefott

  • Barackos - narancsos - gyömbéres muffin

    Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 1 kk sütõpor, 1 kk szódabikarbóna, 15 dkg cukor, csipetnyi só, 1 -2 kk friss gyömbér reszelve, 2 narancs leve és reszelt héja, 150 ml joghurt, 6 dkg vaj megolvasztva, 2 tojás, 10 dkg aszalt barack apróra vágva.

  • Csirkemellkocsonya

    Hozzávalók: 4 csirkemell, 75 dkg vegyes zöldség, 10 dkg zeller, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg gomba, 1 evõkanál zöldborsó, só, 6-8 szem bors, 4 dkg zselatin, 1 tojásfehérje, 1 kávéskanálnyi paradicsompüré.

  • Cabinet puding

    Vajjal jól kikenünk egy pudingformát s liszttel behintve, alját s az oldalait felébe vágott piskótával kirakjuk.

  • Mézes-mázos datolyás alma

    Hozzávalók: egy marék, apróra vágott datolya, 2 és fél dl méz ,2 kanál darált dió ,1 citrom lereszelt héja ,2 evõkanál zsemlemorzsa ,1 teáskanál fahéj ,6 alma ,2 evõkanál olvasztott vaj

  • Tojáskrém

    Hozzávalók: 4 db tojás, 5 dkg margarin, 1-2 evõkanál tejföl vagy kefír, mustár, vöröshagyma, petrezselyemzöld, bazsalikom, só ízlés szerint.

  • Paradicsomos tojás

    Hozzávalók: kenyérszeletek, tojás, olaj, édes fûszerpaprika, paradicsom, zöldpaprika.

  • Párolt káposzta

    Hozzávalók: 1 kis fej lila káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 db alma, 1 kanál libazsír, só, cukor, kömény, kevés vörösbor, esetleg néhány szem gesztenye.

  • Hal a tortán

    Jó érzés olyan mûsort készíteni, amit az emberek néznek, és amirõl másnap beszélnek.

    Ugyanilyen jó érzéssel készült ez a könyv is, amely a benne szereplõ történeteket, kulisszatitkokat és az egyes epizódokból kimaradt eseményeket tekintve remek kiegészítõje a tévémûsornak.

  • Choron mártás

    Hozzávalók: 5 db tojás sárgája, 2, 5 dkg hagyma, 1,5 dkg tárkonylevél, 1 db babérlevél, 3 g törött bors, 2,5 dkg Worcester, 1 dl fehérbor, 30 dkg vaj, 1 dkg só, 0,5 g Cayenne bors, fél citrom, 2, 5 g tárkonyecet, 1, 5 dl tejszín, 5 dkg paradicsompüré.

  • Rácsos szilvanyárs

    Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 1,5 dl tej, 2 db tojás, csipet só, 3 evõkanál cukor, 2,5 dkg élesztõ, 5 dkg olvasztott sütõmargarin, reszelt citromhéj (ízlés szerint).

  • Almás csokis fahéjas rumos muffin

    Hozzávalók:
    3 kisebb alma, 2 narancs, reszelt citromhéj, vagy narancshéj , fahéj, 4 csomag vaníliás-cukor, ízlés szerint kristálycukor/kb 5 evõkanál) , 1 pohár natúr joghurt, sütõpor, szódabikarbóna 3 kk bármilyen aroma, rum, vanília, mandula, citrom/de legjobb a rum), étcsokoládé, liszt ízlés szerint/kb 3-4 pohár), 1dl olaj, 3 tojás;

  • Macaróni leves

    Egy pár szál macarónit sós vízben puhára fõzünk, leszûrjük s apró egyforma darabkákra vágjuk.

  • Lyoni fánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 7 dkg vaj, 4 dkg cukor, 4 tojás, 1 leveseskanál konyak, só, 1,5 l olaj.

  • Márványsajtos kelkáposzta saláta

    Hozzávalók: 50 dkg kelkáposzta, 2 savanykás alma, 1 póréhagyma.

  • Colbert-vaj

    Hozzávalók: 10 dkg vaj, 1 citrom leve, 1-1 evõkanál finomra vágott zöldpetrezselyem és tárkony, 1 evõkanál sülthúslé, só, törött bors.

  • Juhtúrós lángos

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1,2 kg fõtt burgonya, 1,5 dl olaj, 2 dkg élesztõ, 3 dkg cukor, 2 dl tej, kevés só.

  • Gyümölcskosár

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 10 dkg porcukor
    - 20 dkg margarin
    - 30 dkg liszt
    - 2 db tojás sárgája
    - 1/2 citrom reszelt héja

    A töltelékhez:

    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 3-4 evõkanál kristálycukor
    - 4 dl tej

    A bevonathoz:

    - 8 dkg étbevonó massza
    - 1 evõkanál étolaj

    A díszítéshez:

    - 0,5 kg friss málna

  • Májfelfújt

    Hozzávalók: 6 dkg baromfimáj, 0,5 zsemle, 1 db tojás, 1 kk apróra vágott petrezselyemzöld, ízlés szerint szerecsendió reszelék, és só, vaj a sütõforma kikenéséhez.

loading...