2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Mogyorós fánk karamellöntettel

Hozzávalók: 10 dkg liszt, 1 dl olaj, 1 dl víz, 3-4 tojás, csipet só, csipet porcukor, sütéshez olaj, 10 dkg csokoládé, 5 dkg pörkölt, aprított mogyoró. A karamellöntethez: 15 dkg kristálycukor, víz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Égetett vagy népiesen forrázott tésztát készítünk (ebbõl a tésztából van a csokifánk, az éclair-, a képviselõ- és az igen kedvelt tolófánk is). Az olajat, vizet, csipet sót, cukrot egy lábasban feltesszük forrni. Ha gyöngyözve forr, egy mozdulattal hozzáöntjük a lisztet. Addig hevítjük ezt a masszát, amíg az edény falától el nem válik. A tûzrõl levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, így egy nagyon sûrû burgonyapüréhez hasonló állagú tésztát kapunk. Vigyázat, ha nagyok a tojások, 3 is elegendõ. Ezt a tésztát csillagcsõvel habzsákból nyomjuk a forró olajba, melyben szép pirosra sütjük a fánkokat.

A tolófánkunk sokkal formásabb, esztétikusabb lesz, ha zsírpapírra formázzuk a tésztát, és így tesszük az olajba. A jól lecsepegtetett fánkokat olvasztott csokoládéba, mogyoróba, díszítõ szórócukorba mártjuk. Így az egyszerû tésztából is hangulatos, ünnepi süteményt varázsolhatunk. Különlegessé tehetjük süteményünket azzal is, ha karamellöntettel tálaljuk. A kristálycukrot aranysárgára pirítjuk, majd a tûzrõl levéve kevés vízzel öntetsûrûségûre felfõzzük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!