2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Thai csirkés tekercs

Hozzávalók: 1/4 csésze cukor, 1/4 csésze krémes mogyoróvaj, 3 ek. szójaszósz, 3 ek. víz, 2 ek. Olaj, 1 teáskanál felaprított fokhagyma, hat darab kis tortilla, 1/2 teáskanál fokhagyma ízesítésû só, 1/2 teáskanál bors, 1/2 kg kicsontozott, csíkokra vágott, bõr nélküli csirkemell, 4 csésze fagyasztott, darabkákra szedett brokkoli, 1 közepes, vékonyra felvágott vöröshagyma, 1 teáskanál frisse õrölt gyömbér.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A mogyorószószhoz egy kis lábasban keverd össze a cukrot, mogyoróvajat, szójaszószt, vizet, olajat, és a fokhagymát, majd gyakori kevergetés mellett forrósítsd fel, míg a cukor fel nem olvad, majd tedd félre. Tekerd be a tortillákat fóliába, és 10 percig süsd õket a sütõben, amíg át nem forrósodnak és meg nem puhulnak. Eközben egy közepes keverõtálban keverd össze a fokhagymás sót és a borsot, és forgasd bele a csirkecsíkokat a fûszerkeverékbe.

Egy nagy serpenyõben forrósíts meg egy evõkanál olajat, és 2-3 percig süsd benne a fûszeres csirkecsíkokat, majd szedd ki, és tartsd melegen a csirkét. Ugyanebben a serpenyõbe süsd ropogósra a brokkolit, a hagymát és a gyömbért kevergetés közben 2-3 percig. A végsõ lépés a tortillák megkenése egy-egy evõkanálnyi szósszal, majd a csirke és a zöldségek következnek, és befejezõ mûveletként a tortillák feltekerése. A fogpiszkálókkal megtûzött tekercsekre végül ráöntheted a maradék szószt.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!