Hozzávalók: 1 kerek bolti levelestészta, 30-40 dkg csirkemáj, 1 õszibarackkonzerv, 1 közepes fej hagyma, só, bors, 1 tk pirospaprika, 1 tk morzsolt majoranna, 1 ek liszt, 3 ek olaj, reszelt sajt.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elkészítés: 1. Vágjuk a májat kicsi kockákra. Aprítsuk finomra a hagymát is, majd olajon pirítsuk meg. 2. Mikor a hagyma üveges, tegyük rá a májat. Pirítsuk rendszeresen átforgatva, míg meg nem barnul. 3. Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg pirospaprikával és majorannával. Miután kis levet is ereszt pároljuk puhára, majd engedjük, hogy zsírjára süljön. 4. Ekkor szórjuk rá az 1 ek lisztet, jól keverjük el, öntsünk hozzá 5-6 ek vizet és fõzzük össze.5.Vajazzunk ki egy piteformát, tegyük bele a tésztát, majd simítsuk bele az elkészült májat. A barackról öntsük le a szirupot, vágjuk kb. 3-5 mm-es szeletekre õket és oszlassuk el a máj tetején, hogy mindenhol befedje. 6. Szórjuk meg reszelt sajttal és tegyük 180 fokra elõmelegített sütõbe kb. 25-30 percre.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!