2024.04.24. - György

Rakott krumpli tejszínnel

Hozzávalók: 70 dkg burgonya, 5 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál ételízesítõ por, késhegynyi reszelt szerecsendió, 1 mokkáskanál õrölt bors, 3 dl tejszín, 5 dkg vaj (vagy margarin) a tepsi kikenéséhez: olaj, zsemlemorzsa.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mosd meg alaposan a burgonyát, és héjában fõzd meg. Hámozd meg, majd vékonyra karikázd fel. Tisztísd meg a fokhagymagerezdeket, és vágd fel apróra. Kenj ki egy tepsit olajjal, és hintsd be morzsával. A tepsi aljára egyenletesen terítsd ki a burgonyakarikákat, szórd meg fokhagymadarabkákkal, ételízesítõ porral, szerecsendióval és borssal.

Ezután egy újabb burgonyasor következzen, és azután ismét az elõbbi fûszerezés. Locsold a tejszínt a tetejére, közben a sütõt melegítsd elõ. Végül a tepsit told a forró sütõbe, és 25 percig fedetlenül hagyd pirulni. Ha már majdnem kész, a tetejére morzsolj vajat, és már csak addig told vissza a sütõbe, amíg a vaj elolvad rajta. Tálaláskor vágd fel kockákra.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!