2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Spenótos rizottó

Hozzávalók: 10 dkg rizs, 3 dkg vaj, 2,5 dl fehérbor, 3 dl zöldségleves kockából, 29 dkg vegyes paprika paradicsommártásban, 5 dkg spenót, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, néhány szál rozmaring, 3 dkg parmezán sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Melegítsd elõ a sütõt 180 fokra. Ha légkeveréses sütõd van, akkor elegendõ 160 fokra. A vajat és az összezúzott fokhagymát tedd egy üvegtálba, és két percre told a sütõbe, amíg a vaj elolvad. Dobd bele a vöröshagymát, és rázogasd meg, hogy a vaj jól befedje, majd told vissza a sütõbe még 3-4 percre, hogy megpuhuljon.

Add hozzá a rizst, a rozmaringot, a zöldséglevest és a bort, majd 30 percre tedd vissza a sütõbe, és ez idõ alatt néhányszor keverd meg. Keverd hozzá a paradicsomos paprikát és a spenótot, és újabb 10 percre told vissza a sütõbe, vagy addig, amíg a rizs magába nem szívja a folyadékot. Végül keverd bele a reszelt parmezánt, és ízlés szerint sózd meg. Friss zöldsalátát ajánlunk hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!