2024.04.20. - Tivadar

Sáfrányos rizspuding

Hozzávalók: 18 dkg kerek szemû rizs, 6 dl tej, 3 dl tejszín, 13 dkg kristálycukor, sáfrány, 2 citrom reszelt héja és leve.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Szórj egy csipetnyi sáfrányt két evõkanálnyi forró vízbe, és hagyd állni öt percig. Tedd a rizst, a tejet, a tejszínt, a cukrot és a citromhéj felét egy nagyobb lábasba, és forrald fel. Majd lassú tûzön fõzd 20-25 percig. Ha a rizs megpuhult, és a folyadékot magába szívta, keverd hozzá a sáfrányos vizet és a citrom levét. Porciózd kis tálkákba, és szórd meg a maradék citromhéjjal.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!