rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Laskagomba leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg laskagomba, 1 vöröshagyma, fél szál póréhagyma, só, bors, 1 liter húsleves, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 3 evõkanál vaj.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A hagymákat felkarikázzuk, vajon megpirítjuk, hozzátesszük a reszelt sárga- és fehérrépát, majd a laskagombát (6-7 fej kivételével, amit megpirítva a tálalásnál fogunk használni) fûszerezzük, felengedjük húslevessel, kiforraljuk. Tejszínes habarással sûrítjük. Merülõmixerrel egynemûsítjük. Átszûrjük, kiforraljuk. A tetejére helyezzük a pirított gombát és finomra vágott petrezselyem zöldet.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Brokkoli krémleves

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli, 1 dl sovány tejföl, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 dl 3%-s fõzõkrém, 6 db kukoricás abonett, õrölt bors, reszelt vöröshagyma, só, aprított petrezselyemzöld – ízlés szerint.

  • Extra fasírt zabpehellyel

    Hozzávalók: 15 dkg zabpehely, maradék fõtt burgonya, kevés reszelt sárgarépa, szeletelt hagyma, reszelt fok­hagyma, 1 szelet száraz kenyér, zöldséglevél, só.

  • Kabátos hús

    A filézett csirke-, vagy pulykamellet felszeleteljük. Kikloffoljuk és panírozzuk. Egy ovális jénai tálat kibélelünk vékonyra szelt bacon szalonnával úgy, hogy a szalonnaszeleteket kihajtjuk a jénai szélére.

  • Spanyol paradicsomleves

    Hozzávalók: 1 l paradicsom ivólé, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis zöldpaprika, 1 közepes nagyságú uborka, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál almaecet, 1 citrom leve, só, törött feketebors.

  • Vasi pecsenye

    Hozzávalók: 4 szelet sertéstarja, 4 gerezd fokhagyma, tej a hús áztatásához, só, pici õrölt bors, 8 dkg finomliszt, étolaj.

  • Gyümölcsös rizsgombóc

    Hozzávalók: 15 dkg rizs, fél liter tej, 2 db egész tojás, 3-4 evõkanál kristálycukor, 25-30 dkg vegyes gyümölcs (szilva, ringló, sárgabarack), csipetnyi só, liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, a tetejére fahéjas porcukor.

  • Paradicsomos zöldbabsaláta

    Hozzávalók: 60 dkg konzerv zöldbab, 2 evõkanál ketchup, 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál 5%-os ecet, 2 késhegynyi õrölt feketebors, 1 csomó metélõhagyma, só.

  • Sósperec (pékperec)

    Hozzávalók: 80 dkg liszt, 10 dkg rozsliszt, 2 kocka élesztõ, 1 tk méz, 3 tk só, liszt a lisztezéshez, 2 ek olivaolaj, ágacska rozmaring, 3 dkg frissen freszelt parmezán.

  • Sajtos bundában sült csirkemell

    Sajtos bundában sült csirkemellA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és mindegyik szeletet mindkét oldalán befűszerezzük (só, bors, pirospaprika, fokhagyma). Hűtőben pár órát állni hagyjuk, ha van időnk rá, így sokkal ízletesebb lesz a hús. Előkészítjük a panírhoz valókat. A tojásokat felverjük egy tálkában, a lisztet is tálkába öntjük, a sajtot lereszeljük és teszünk bele 1-2 kanál lisztet is. A szeleteket beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba és végül a sajtba (ha nem ragad rá nagyon, akkor kézzel nyomkodjuk rá a sajtot) és forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük.

  • Boros káposztával töltött liba

    Hozzávalók: 1 egész liba, 25dkg savanyu káposzta, 2 savanykás alma, 1 nagy fej
    vöröshagyma, 2evk rizs, 1/2dl vörösbor, majoránna, bors, só, õrölt kömény.

  • Túrós pogácsa

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 kk só.

  • Tejfölös tojás

    Hozzávalók: 6 tojás, 2 doboz tejföl, só, étolaj, trappista sajt, snidling.

  • Pásztortarhonya

    Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg tarhonya, 80 dkg burgonya, 1 nagy fej hagyma, 1 kk. pirospaprika, só, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, negyedkiló füstölt kolbász.

  • Aszaltszilvás baconfalatok

    Hozzávalók:

    - 24 szelet bacon
    - 48 szem vörös borban eltett aszalt szilva
    - 48 szem mandula

  • Malakofftorta

    Hozzávalók:

    12 dkg kristálycukor, 6 tojás, 1 tasak vaníliacukor, 14 dkg liszt.
    a krémhez: 1/4 l tej, 4 tojássárgája, 4 dkg porcukor, 1 tasak vaníliacukor, 1 tasak instant étkezési zselatin, 1 evõkanál rum, 1/4 tejszín.
    a díszítéshez: 2 evõkanál rum (a tészta áztatásához), 1/4 tejszín, 3 evõkanál pirított mandula, reszelt csokoládé.

  • Tepsis káposzta 1.

    Hozzávalók 4 személyre: sertéslapocka, 1 nagy fej hagyma, 1,5 kg savanyú káposzta, 4 db csirkecomb, 1 kg vöröshagyma, dkg szalonna, 2 dl olaj, pirospaprika, szemesbors, babérlevél, só.

  • Zöldborsóleves buggyantott betéttel

    Elõkészítés: A sárgarépát és az újhagymát megtisztítjuk, mindkettõt felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.

  • Tejes pite

    Hozzávalók kb. 25 nagy szelethez: 1 l tej, 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 dkg vaníliás cukor, 1 kk só, 3 tojás.

  • Rakott hús gombásan

    Rakott hús gombásanA húst vékonyra szeleteljük, és paprikás zsírban, megsózva, fedő alatt, puhára pároljuk. Míg a hús párolódik másik edényben zsírban megpároljuk a rizst és külön a felszeletelt gombát. Kiolajozott, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba lerakunk egy sor húst, megöntözzük a levével, erre egy sor rizst, majd egy sor gombát rakunk. Amennyi az anyagunk, attól függően ismételjük a lerakást. A felső réteg mindig rizs legyen. Megöntözzük hígított paradicsompürével, megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk tejföllel, és sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

  • Brokkolileves sajttal

    Hozzávalók:

    20 dkg brokkoli, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg sovány sajt (óvári), 1 zöldségleves kocka, 1 evõkanál margarin, 1 evõkanál liszt, 1 tojássárgája, fél dl tejszín

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...