rss
  • Sült banán zöldborssal és ketchuppal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 banán, 2 teáskanál zöldbors, 2 evõkanál folyékony méz, 4 evõkanál ketchup, fél teáskanál currypor, 12 szelet bacon szalonna, olaj a sütéshez.

    loading...

    A banánokat meghámozzuk, és 3 egyforma részre daraboljuk. A zöld borsot egy tálba tesszük, összekeverjük a mézzel, a ketchuppal, a curryporral, és a banándarabokat ebbe a pácba forgatjuk. Kiszedjük, lecsöpögtetjük, mindegyik banán köré egy bacon szeletet tekerünk, és fogvájóval megtûzzük. 200 fokra elõmelegített sütõben 10 percig sütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bakker lecsó

    Hozzávalók: 2 hagyma, 1-1 piros és zöld paprika, 1 dl olivaolaj, fél kg paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 6 tojás, vékonyra szelt Jambon de Bayonne sonka.

  • Kecsege vajmártásban

    7 deka vajat fölolvasztunk s egy kanál liszttel kissé pirítjuk. Egy kis fej szétdarabolt hagymát, fél citrom héját, pár szem borst és sót keverve hozzá, felöntjük lassan két merítõkanál melegvízzel s befödve, többszöri kavarás mellett, jól elhagyjuk fõni.

  • Kókuszgolyók csokiba mártva

    Kókuszgolyók csokiba mártvaA mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá) Ezután nedves kézzel, formáljunk kb. diónyi nagyságú golyókat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tálcára. Helyezzük be a fagyasztóba 1-2 órára, hogy a golyók teljesen megdermedjenek. A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd gőzfürdő fölött, néha megkeverve olvasszuk fel. Ezután vegyük ki a fagyasztóból a kókuszgolyókat, majd egyesével vonjuk be az olvasztott csokoládéval.

  • Kukoricás-grízes ragu

    Hozzávalók: 4 csésze tej, 1 csésze gríz, 1 üveg kukoricakonzerv, 2 és fél csésze reszelt sajt, 6 mogyoróhagyma felaprítva, 1 nagy tojás, fél teáskanál só, fél teáskanál szárított kakukkfû, negyed teáskanál feketebors.

  • Majonézes alma sajttal

    Hozzávalók: 1 fej saláta, 600g alma, 150 ml majonéz, 200 g Anikó sajt, pár csepp citromlé, a díszítéshez mentalevél és eper, málna vagy (coctail cseresznye).

  • Vörösboros paradicsomos húsgombóc

    Vörösboros paradicsomos húsgombócA hagymát vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymát zúzzuk össze, majd kezdjük el dinsztelni. Szórjunk a hagymára pici fűszerpaprikát, majd öntsük fel a borral, és a paradicsommal. Rotyogtassuk pár percet. Ízesítsük tetszés szerinti fűszerekkel. Közben a húst dolgozzuk össze a tojással, a sóval, és a bulgurral. A húsos masszából formázzunk kis golyókat, és rakjuk ki velük a ragut. Fedjük le, és kb. 30 percig pároljuk közepes hőfokon. Időnként rázogassuk meg, hogy a mártás befedje a húsokat mindenhol. Egyszer meg is fordíthatjuk őket.

  • Tavaszi saláta

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 30 dkg paradicsom, 5 nagy húsos paprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, õrölt bors, curry, 30 dkg kemény sajt (ementáli, trapista, vagy óvári), 2 tojás, olaj, citrom.

  • Juhtúrós csusza kaporral

    Durillo fodros nagykocka tésztát bõ, sós vízben kifõzzük. Lecsurgatjuk, meglocsoljuk a füstölt szalonna kisült zsírjával és tepertõjével, összekeverjük 25 dkg juhtúróval és egy kevés finomra vágott kaporral. Tejföllel tálaljuk.

  • Vagdalthús nyers burgonyával

    Hozzávalók: 6 dkg csirke, bárány, vagy sovány sertéshús, kb 0,5 közepes nagyságú burgonya reszelve, 1 kk zöldpetrezselyem, 1 kk pirospaprika, 1 dkg zsír, vagy olaj, 2 dkg zsemlemorzsa, 0,5 tojás, só.

  • Tarjaszeletek

    Hozzávalók:

    2 szelet tarja, 2 körte, 5 dkg puha vaj, 2 chili paprika, 1 gerezd fokhagyma, 2 szál friss rozmaring vagy 1 tk szárított, 1 dl száraz fehérbor, 1 ek dijoni mustár, tengeri só és frissen õrölt fekete bors

  • Karácsonyi mézes

    Hozzávalók:

    25 deka melegített mézet, 1 egész tojást, 1 citrom reszelt héját, 2 késhegynyi fahéjport, 4-5 finomra tört szegfûszeget összegyúrunk 30 deka liszttel kevert 1 csomag Váncza-sütõporral.

  • Bíboros mártás recept

    Hozzávalók:
    15 dkg vaj, 8 dkg rákvaj, 4 dkg liszt, 1 dl tejszín, 3 dl tej, 2 tojássárgája, só, bors, Cayenne bors, konyak, kevés pirospaprika.

  • Tepsis krumpli

    A meghámozott burgonyát vékony hasábokra vágjuk, egy tepsibe töltjük az olajat, amit sütõben felforrósítunk, majd beletesszük a hasábburgonyát, sózzuk és 200c-on kb. 50 perc alatt aranysárgára sütjük. Végül ízlés szerint pirospaprikával megszórjuk.

  • Csukapörkölt

    Hozzávalók: 1,2 kg konyhakész csuka, só, 2 vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 6-7 evõkanál olaj, 1 kiskanál pirospaprika, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál õrölt bors, 1 kisebb paradicsom, 1-1 mokkáskanál ételízesítõ por, cseresznyepaprika krém, õrölt köménymag.

  • Töltött szõlõlevél

    Nagyon jó tavaszi étel a töltött szõlõlevél, melyet tetszés szerint egressel, vagy sóskával lehet elkészíteni. A szõlõ leveleket jól megmossuk s gyenge ecetes vízben leforrázva állni hagyjuk. Ez alatt elkészítjük a tölteléket. Egyenlõ részben veszünk felsál és disznóhúst, megdaráljuk, feleannyi rizst veszünk, mint húst, egy tojást, pirított vereshagymát, kis törött borsót, sót, mindezt jól elkeverjük.

  • Olaszos tészta

    Hozzávalók:

    Kockázott baconszalonna, friss csiperke gomba, 3-féle sajt -ebbõl egy füstölt legyen, oregánó, szerecsendió, bazsalikom, fõzõtejszín, szarvacska tészta

  • Habos fagylaltkávé

    Hozzávalók: 2 gombóc kávéfagyi, 1 mk Nescafé, 1 mk õrölt kávé, a díszítéshez tejszínhab, Nescafé.

  • Grillezett tintahal

    Hozzávalók: 600 g konyhakész tintahal, 4 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olívaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál citromlé, só, fekete bors.

  • Fokhagymás baguette

    Hozzávalók: 1 baguette, 5-6 gerezd fokhagyma, só, 8 ek vaj, 1 ek finomra vágott petrezselyemzöld.

  • Colbert-vaj

    Hozzávalók: 10 dkg vaj, 1 citrom leve, 1-1 evõkanál finomra vágott zöldpetrezselyem és tárkony, 1 evõkanál sülthúslé, só, törött bors.

loading...