2024.04.25. - Márk

Darafelfújt

Hozzávalók: 4 tojás, 1 liter tej, 2 narancs reszelt héja, 10 dkg kristálycukor, 2 tasak vaníliás cukor, 25 dkg búzadara, 5 dkg margarin, 2 dl tejföl, csipet só, földieper a tálaláshoz; a forma kikenéséhez: vaj, zsemlemorzsa.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tejet felforraljuk és fokozatosan beleszórjuk a búzadarát. Kissé sózzuk, és takarék tûzön 3-4 percig továbbfõzzük. A tûzrõl levéve beletesszük a margarint, lefedjük, és hagyjuk, hogy a búzadara megduzzadjon, kihûljön. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat 2 kanál cukorral habosra keverjük. Beletesszük a tejfölt, a reszelt narancshéjat és a kihûlt darát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és felhasználjuk hozzá a maradék cukrot. Az egészet hozzádolgozzuk a cukros tojássárgájához.

Egy közepes méretû tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk, és beleöntjük a masszát. A sütõt 170º C-ra elõmelegítjük, és a tésztát kb. 1 óra alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihûlni, és csak utána borítjuk tálra, majd felszeleteljük. 8 szeletet vágunk belõle. A darafelfújtszeletet meglocsoljuk a megtisztított, megmosott és átturmixolt, cukrozott eperrel. Megszórjuk porcukorral, és egy cikk gyümölcsöt teszünk a felfújt tetejére.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!